DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Először beszélt a halálos baleset részleteiről Correa

Végig eszméleténél maradt az Anthoine Hubert életét követelő ütközés során Juan Manuel Correa. Valószínűleg lába sosem fog teljesen rendbe jönni, de motiválja álma, hogy egyszer visszatér az F2-be.

Közel három hónap telt el a 2019-es év legszomorúbb versenyhétvégéje óta: Spa-Francorchamps-ban, a Formula-2-es futamon életét veszítette Anthoine Hubert, a vele ütköző Juan Manuel Correa lábáért pedig hosszasan küzdöttek az orvosok. A kórházat már elhagyó amerikai pilóta most először beszélt arról, hogyan történt az ő szemszögéből a tragikus baleset.

„Amikor áthaladtam az Eau Rouge-on, áthajtottam Alesi autójának törmelékén, ami az első kerekek alá szorult és megemelte őket. Így egyenesen száguldottam tovább, balszerencse folytán pedig közvetlenül Hubert autójának rohantam” – mondta a Mundo Sportnak adott interjúban Correa.



„Furcsa, hogy nem veszítettem el az eszméletem a baleset során, hiszen 70G erőhatás ért. Amikor elmondtam az orvosoknak, hogy eszméletemnél maradtam, nem hittek. Az ütközés előtt megfeszítettem az izmaim, az is segített. Magamtól akartam kiszállni az autóból, tudatomnál voltam egész végig.”

A 20 éves pilótát azóta a baleset körülményeit kivizsgáló Nemzetközi Automobil Szövetség is meghallgatta. „Minden tisztázódott találkozóim során az FIA-val. Nagyon szerencsétlen eset történt, láncreakció, amelyben négy-öt autónak is szerepe volt. Azt mondták, hogy az én tapasztalataim egybeesnek az FIA megállapításaival. De már vége az egésznek, semmiféle vizsgálódás nem fog változtatni azon, hogy nehéz év áll előttem.”

„Sajnos a legvalószínűbb az, hogy sosem fog a lábam teljesen rendbe jönni. De küzdeni fogok, hogy a gázt újra nyomni tudjam” – beszélt kilátásairól Correa, aki előtt hosszú út áll még, de ő kész a küzdelemre. „Amikor felébredtem a kómából, rádöbbentem, hogy maradhatok az ágyban depressziósan, vagy harcolhatok, hogy lábra álljak. Ez utóbbit választottam. Az az álom motivál, hogy visszatérjek az F2-be és elérhessen az F1-et a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: