DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Apránként javul a súlyosan sérült F2-es versenyző állapota

Abban a balesetben, amelyben nemrég Anthoine Hubert életét vesztette, riválisa, Juan Manuel Correa is súlyosan megsérült. Az amerikai kórházba is került, ahol valószínűleg hosszadalmas rehabilitáció vár rá. Családja folyamatosan beszámol az állapotáról.

Az addig két dobogót és összesen 36 pontot szerző Juan Manuel Correa is benne volt abban a spái balesetben, amelyben Anthoine Hubert életét vesztette - az egyből látszott, hogy nála is nagy a baj, a verseny helyszínéről az első adandó alkalommal kórházba is szállították. Belgiumból aztán múlt héten tudták továbbszállítani Londonba, ahol viszont a tüdő megfelelő működését befolyásoló ARDS-szindrómával diagnosztizálták, emiatt pedig mesterséges kómába helyezték.

Ezeket az információkat az ecuadori-amerikai versenyző szüleitől lehetett tudni, a Correa család pedig újabb közleményt adott ki fiuk állapotáról.

„Juan Manuel továbbra is mesterséges kómában van egy londoni kórház intenzív osztályán, ahol én és a feleségem jelen vagyunk” - olvashatók az apa szavai. „Vannak jobb és rosszabb napjaink, hosszabb és rövidebb éjszakáink, de a motorsport-közösség, a családunk, a barátaink, az országunk és a többi ember támogatásával továbbra is imádkozunk Juan Manuelért.”

03319006_069



„Juan Manuel továbbra is mesterséges kómában, valamint lebénítva tölti napjait a kórházban annak érdekében, hogy tüdeje a lehető legkisebb mértékben legyen igénybe véve. A legfőbb életfunkciók némileg javultak, olyan, ami romlott volna, nagyon kevés van, és az is nagyon kis mértékben. Az orvosok el is mondták nekünk, hogy jelenleg csak ennyit remélhetünk, hogy a fiunknál javuló tendenciát látunk, legyen az akármilyen kis mértékű. Az esetleges fertőzések ellenőrzés alatt vannak, a légző-, valamint az életfunkciók pedig stabilak.”

„Hiszünk a fiunk erejében és kitartásában, és ez az apró javulás talán már annak a jele, hogy a maga javára fordította a játszmát. Remélhetőleg aztán idővel meggyorsul a folyamat. Abban a pillanatban, hogy Juan Manuel tüdeje lesz olyan állapotban, további műtétekre lesz szükség, például a többszörös törések miatt. Szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki hívott minket, írt nekünk emailt, vagy esetleg a közösségi médiában ért utol minket. Ezeket az üzeneteket folyamatosan felolvassuk Juan Manuelnek. Aki tud, továbbra is küldjön nekünk üzeneteket a meglévő platformokon, valamint az info@jmcorrea.com email-címen. Még egyszer köszönjük mindenkinek a támogatást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: