DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Sophia Flörsch Hubert emlékére futotta le a maratont

Egy évvel ezelőtt még az életéért aggódhattunk, ám Sophia Flörsch felépült a makaói balesetéből, így ősszel Anthoine Hubert emlékére teljesítette a negyvenkét kilométeres távot.

Még 2018 végén jártunk, amikor a makaói Formula-3-as futamon a fiatal német hölgy elképesztő horrorbalesetet szenvedett. A kívülről is szörnyűnek kinéző csattanást egészen olcsón megúszta, bár gerincsérülést szenvedett és tizenhárom órás műtétet kellett rajta végrehajtani. Felépülése a vártnál is gyorsabban zajlott, februárban már arról számolt be, hogy teljesen meggyógyult.

2019 augusztusa azonban fekete nappal zárult az autósportban, a Formula-2-es futamon óriási baleset történt Belgiumban. A fiatal francia Anthoine Hubert nem is élte túl a tragikus balesetet, de az ütközés másik fő résztvevője, Juan Manuel Correa is négy hónapja lábadozik és kérdéses, hogy valaha képes lesz-e még versenyezni.

Flörsch kisasszony szeptemberben határozott úgy, hogy a hónap végén Hubert és Correa tiszteletére lefutja a berlini maratont, amit sikerrel teljesített is. „Sosem versenyeztem Anthoine ellen, de a gokartos időkből jól ismertem őt. Juan pedig kifejezetten jó barátommá vált, az F4-ben két éven át versenyeztünk is egymás ellen, öt éve már, hogy szoros barátságot kötöttünk.”

Viharos gyorsasággal javult Sophia Flörsch állapota


„Értük futottam le a maratont, ezzel is próbálva tisztelegni Anthoine előtt. Juant is éppen azon a napon műtötték [nem először], értük tettem, amit tettem. Nem volt könnyű, különösen a gerincműtétem tudatában, de sikerült! Nagyon boldog voltam, hogy képes voltam teljesíteni a negyvenkét kilométeres távot, ami nem kevés.”

„Sosem csináltam ilyet korábban, remek élmény volt. Pedig az idő sem volt a legjobb, esett az eső, elégedettség töltött el, amikor átszeltem a célvonalat” – idézi Sophia Flörscht a Racers behind the helmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: