DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Óriási baleset miatt törölték az F2-es futamot

A szombat délutáni Formula-2-es versenyt második körében megszakították és lefújták. Az Eau Rouge-ban több autó ütközött, két érintett versenyző állapotáról nincsen információ.

A baleset az F2 sprintfutamának második körében történt, az Eau Rouge kanyarban két versenyző autója tört össze jelentősen: Anthoine Hubert versenygépe kettétört, Juan Manuel Correa F2-ese fejtetőn állt meg. Marino Sato is érintett volt a balesetben, de ő saját lábán hagyta el a helyszínt.

Egy nézői videóból kiderül, hogy az Eau Rouge-ban Hubert csúszott ki, pálya felé sodródó autóját teljes sebességgel találta el Correa. A francia autója ekkor szakadt ketté.



A futamot azonnal megszakították piros zászlóval, majd bejelentették, nem is fogják újraindítani. A közvetítés nem játszotta vissza a balesetet, a két versenyző állapotáról egyelőre nincsen hír. A kanyarba számos mentőautó érkezett.

A balesetről több videó megjelent a közösségi médiában, a versenyzők iránti tiszteletből, amíg állapotukról nem érkezik hír, azonban eltávolítottuk ezeket a Formula.hu-ról.

Amennyiben hír érkezik az érintettek állapotával kapcsolatban, a cikket frissítjük

17:55 Spában tartózkodó kollégánk információi szerint mentőhelikopter egyelőre nem szállt fel, a helyszínen arról beszélnek, nagyon rossz forgatókönyv is lehetséges. A Renault – amelynek egyik juniorpilótája Anthoine Hubert – törölte sajtóértekezleteit. Hivatalos információ a Formula-2 irányából nem érkezett.

18:34 Egy fotó a helyszínről: ennyien csoportosulnak a Formula-2 vezetője, Bruno Michel irodája előtt, hírekre várva.

18:53 Az FIA közölte, Anthoine Hubert életét veszítette a balesetben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: