DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Végső nyugalomra helyezték Anthoine Hubert-t

Kedden délután 14 órai kezdettel megtartották a Spa-Francorchamps-ban versenybalesetben elhunyt Formula-2-es versenyző, Anthoine Hubert temetését. A ceremónián az autósport számos jeles képviselője is részt vett.

EEGLQKLXkAA80C1



„Vannak férfiak, és vannak nagyszerű férfiak. A mai napon lerójuk kegyeletünket Anthoine előtt, aki túl hamar hagyott itt bennünket. A gondolataink veled és a családoddal vannak ezen a szomorú napon. Nyugodj békében barátunk, kollégánk, testvérünk. Nagyon hiányozni fogsz.”

A Renault írta ki F1-es közösségi oldalára ezt a búcsúüzenetet, az a csapat, amely tavaly szárnyai alá vette a francia versenyzőt, aki augusztus 31-én a Formula-2 belgiumi versenyén vált áldozatává a második körben történt súlyos balesetnek. A baleset másik érintettjét, Juan Manuel Correát súlyos sérülésekkel kórházban kezelik és mesterséges kómában tartják.

A Formula.hu múlt pénteken, a Monzában első kézből gyűjtött információk által mindenkinél korábban számolt be Hubert temetésének részleteiről, amit a Párizs közelében fekvő Chartres katedrálisában tartottak.

A ceremónián a 22 évesen elhunyt pilóta hozzátartozóin és barátain kívül számos versenyzőtársa és egyéb látogatók is részt vettek. A legismertebb autósportos személyek közül jelen volt Alain Prost, Pierre Gasly, Charles Leclerc, Jean Alesi, Olivier Panis, és a Formula-2-es mezőny több tagja is. A szertartás kezdetén a koporsót bevitték az épületbe, majd Hubert apja, Francois, valamint a fiatal pilótát mentoráló Prost mondott beszédet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: