DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

„Kritikus, de stabil” az F2-es tragédiában szintén súlyosan sérülő Correa állapota

A Juan Manuel Correa családja által kiadott közlemény úgy fogalmaz, hogy a tragikus belgiumi F2-es hétvégén, Anthoine Hubert halálakor szintén súlyosan megsérülő versenyző állapota kritikus, de stabil.

Az amerikai Juan Manuel Correa is belekeveredett abba a balesetbe, amelyben Anthoine Hubert életét vesztette a belgiumi F2-es hétvége során, amelynek végén a Liége-i kórház intenzív osztályára kellett őt szállítani. Innen tovább tudták őt vinni Londonba, ott viszont légzőszervi problémákat állapítottak meg nála, amely miatt mesterséges kómába kellett helyezni.

Ezzel kapcsolatban Correa családja péntek éjjel adott ki közleményt, melyben leírják fiuk rosszabbodó állapotát is.

„Először is szeretnénk köszönetet mondani a motorsport közösségében minden egyes embernek, egyrészt a törődésért, másrészt a rengeteg támogató üzenetért, amit kaptunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ezeket Juan Manuel is megnézi majd, amikor ismét ő kezeli majd a közösségi médiafelületeit” - fogalmaz a közlemény.

00119017_543



„Fiunk végtelen őszinteségét követve szeretnénk mi is tájékoztatást nyújtani a sérüléseiről és a fizikai állapotáról. Az idő előrehaladtával komplikációk léptek fel a szombaton elszenvedett óriási balesettel kapcsolatban. Amikor Londonba szállították, az ARDS, vagyis Acute Respiratory Distress Syndrome nevű légzőszervi problémát állapítottak meg nála, amely gyakran előfordul ekkora becsapódások esetén. Juan Manuel jelenleg egy légzőszervi problémákra specializálódott intenzív osztályon van, ahol mesterséges kómában tartják, állapota kritikus, de stabil.”

„Biztosak vagyunk abban, hogy a fiunk most is meg fog lepni minket óriási küzdőszellemével és erejével, ahogy mindig tette ezt, és teljesen rendbe fog jönni. Jelenleg szeretnénk kérni azt, hogy tartsák tiszteletben a privát életünket, családként ugyanis 100 százalékig ott kell lennünk Juan Manuel mellett, és össze kell tartanunk. Emellett pedig természetesen szeretnénk kifejezni együttérzésünket az Hubert családnak, és osztozunk a gyászukban, illetve abban az óriási fájdalomban, amit ez a tragédia jelent nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: