DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

Spa-Franchochamps

Neonzöld árnyalatot kap Spára az Alfa Romeo

Az egyik partnerükkel való együttműködés előtt tisztelegve különleges festéssel áll rajthoz a hétvégi F1-es Belga Nagydíjon Valtteri Bottas és Guanyu Zhou.

részletek

Hivatalos: Jövőre is lesz Belga Nagydíj

Megmenekült Spa-Francorchamps, legalábbis átmenetileg: a Formula-1 rövid közleményben tudatta, hogy a sorozat 2023-ban is visszatér a legendás belga helyszínre.

részletek

Verstappen: Sajnálatos lenne elveszíteni Spát

A világbajnok Max Verstappen „nagyon sajnálná” kedvenc pályája, Spa-Francorchamps esetleges elvesztését a 2023-as Formula-1-es versenynaptárból még az eszközölt módosításokkal együtt is.

részletek

Ilyen egy kör a tükrözött Spában

Ahol a valóságban jobbra fordul a pálya, ott ezúttal bal kanyar van, és fordítva – ezt a szokatlan és néhol zavarba ejtő felállást próbálta ki az alábbi videós legendás belga helyszínen a játékban.

részletek

Így halad Spa korszerűsítése – ez fog változni

Spában már javában zajlik a pálya és a lelátok korszerűsítése, az alábbi képek pedig megmutatják, milyen fázisában tart a munka. Azt is összeszedtük, mi változik a pályán jövőre.

részletek

Belgiumban folytatja Tóth László

Hétvégén rendezik meg az FIA Formula 3-as bajnokság következő, idei ötödik fordulóját a Formula-1-es Belga Nagydíj betétprogramjaként a legendás Spa-Francorchamps versenypályán, ahol a 30 fős F3-as mezőny magyar tagja, Tóth László is rajthoz áll majd.

részletek

Tragédia: Saját férje gyilkolta meg Spa vezérigazgatóját

Gyilkosság történt a belgiumi Gouvyban, külföldi autósport-oldalak egybehangzó értesülései szerint pedig az egyik áldozat a spái pálya vezérigazgatója, Nathalie Maillet, akivel saját férje végzett.

részletek

Sikerek a belga hullámvasúton

Az elmúlt hétvégén Belgiumban, a Formula-1-ből (is) jól ismert Spa-Francorchamps versenypályán a Gender Racing Team versenyzőjére ismét két versenyfutam várt a Drexler Formel Cup versenysorozatban, amelyeket Berta Benjámin remek eredménnyel abszolvált.

részletek

Spa zöld jelzést kapott a zárt kapus futamra

Úgy tűnik, újabb verseny megrendezése elől hárult el az utolsó akadály is, így a helyi tiltások ellenére az F1-es Belga Nagydíjra akár az eredeti augusztus végi időpontban is sor kerülhet.

részletek

„Kritikus, de stabil” az F2-es tragédiában szintén súlyosan sérülő Correa állapota

A Juan Manuel Correa családja által kiadott közlemény úgy fogalmaz, hogy a tragikus belgiumi F2-es hétvégén, Anthoine Hubert halálakor szintén súlyosan megsérülő versenyző állapota kritikus, de stabil.

részletek

F3: Újabb hatalmas bukás, Armstrong nyert

Újabb ijesztő bukás borzolta a kedélyeket, de az első hírek szerint Laaksonen jól van. A versenyt Armstrong nyerte, Tsunoda 2., Svarcman 3. A győzelmet Hubertnek ajánlották.

részletek

Belga Nagydíj - A rajtrács

Több büntetés is felkavarta az időmérő edzésen kialakult rajtsorrendet, így például Albon csak a 17. helyről indul élete első Red Bull-os versenyén, Raikkönen viszont előrelépett hatodiknak.

részletek