DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

F3: Újabb hatalmas bukás, Armstrong nyert

Újabb ijesztő bukás borzolta a kedélyeket, de az első hírek szerint Laaksonen jól van. A versenyt Armstrong nyerte, Tsunoda 2., Svarcman 3. A győzelmet Hubertnek ajánlották.

Anthoine Hubert tragédiáját követően kissé felkavarodott a vasárnapi program Spa-Francorchamps-ban, és 11:00-ra írták ki végül a Formula-3-as futamot, míg az F2 teljes hétvégi programját törölték.

A rajt előtt borús égbolt fogadta a mezőnyt, a felvezető körön 60%-os esélyt jósoltak arra, hogy esni fog az F3 belga futamán. Marcus Armstrong várta első helyről a piros lámpák kialvását, aki meg is tartotta pozícióját a rajt után, de a második-negyedik helyről induló Pulcini és Vips is sok pozíciót vesztett.

Lawson az első kör utolsó kanyarjában kapott egyet hátulról, aminek következtében megforgott, és az utolsó, 30. helyre tért vissza. Az első körökben rendesen zajlottak az események, hiszen Nico Kari kiállt a versenyből, de egy defektet is láthatott a közönség.



A negyedik körben aztán hatalmas bukás történt, a safety cart azonnal berendelték a pályára, eközben az eső is elkezdett esni, de a történtek után inkább az érdekelt mindenkit, mi zajlik a gumifalban lévő autó körül, melynél ott állt a mentőautó, a visszajátszást pedig nem mutatták meg.

Az MP Motorsport versenyzője, Simo Laaksonen szenvedett balesetet, aki egy csata közben ért össze ellenfelével, és valósággal eltűnt a gumifal alatt a Dallara-kasztni. Az első hírek szerint a pilóta jól van, de az autója csúnyán összetört. A glória alighanem nagy szerepet játszott abban, hogy Laaksonennek nem esett komoly baja, az eső pedig szép csendben elállni látszott.

Az újraindításnál a sorrend a következő volt: Armstrong, Tsunoda, Lundgaard, Svarcman. Vips egyből elhagyta az első szárnyát, ezzel alighanem búcsút is inthet minden bajnoki reményének, Defrancesco és Hughes pedig egymást ütötték ki a versenyből. A 14. körben Lundgaard megelőzte Tsunodát a Kemmel egyenes végén.

A japán aztán az utolsó előtti körben visszaelőzte riválisát. A versenyt végül Armstrong nyerte, a második helyen Tsunoda ért célba, a harmadik helyet pedig Svarcman szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: