DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Jövőre is lesz Belga Nagydíj

Megmenekült Spa-Francorchamps, legalábbis átmenetileg: a Formula-1 rövid közleményben tudatta, hogy a sorozat 2023-ban is visszatér a legendás belga helyszínre.

Hivatalosan is bejelentette a hírt az F1, ami az elmúlt napokban felröppent: nem ez lesz az utolsó Belga Nagydíj. Rövid közleményük szerint sikerült megegyezniük a szervezőkkel a 2023-as folytatásról, valamint azt is megemlítették, hogy hamarosan további információval szolgálnak majd a 2023-as versenynaptárt illetően, amint eljön az ideje.

Az F1 ügyvezető igazgatója, Stefano Dmenicali is üdvözölte a legendás aszfaltcsíkot a 2023-as naptárban: "A szerbezők nagyszerű munkát végeztek, látszik, hogy sok erőfeszítésükbe telt a pálya és a létesítmények felújítása, ráadásul elképesztő embertömeg látogat ki ide évről évre. Ez a tömeg és ez a figyelem, amit itt kap az F1, az fantasztikus a sport számára. Ez a pálya része az F1 hagyományainak, és rendkívül fontos helyet tölt be a naptárban. Nem is lehetett volna jobb időpont ennél, hogy bejelentsük ezt."



A döntés hátterében az áll, hogy a napokban befuccsoltak a tárgyalások az F1 és a Dél-afrikai Nagydíj szervezői között. Amennyiben másképp alakult volna, a versenysorozat vélhetően Kyalamit választotta volna Spa-Francorchamps helyett. A formula.hu információi szerint a mostani megállapodás csupán 2023-ra vonatkozik: noha a belga pálya vezetői komoly erőfeszítéseket tettek és jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, a hosszabb távú folytatás kizárólag abban az esetben elképzelhető, amennyiben eleget tesznek az F1 által megfogalmazott kívánalmaknak.

Úgy tudjuk, hogy az elvárások elsősorban a szurkolók által látogatott területekkel kapcsolatosak: az F1 azt szeretné, ha a pálya megközelíthetősége javulna, a nézőtér komfortosabbá válna és kialakításra kerülne például egy második szurkolói zóna is. Az alapterületét tekintve a legnagyobb komplexumnak számító pályán jelenleg egy Fan Zone működik, amely az idei hétvége során mindvégig teljes kapacitással üzemelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: