DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Így halad Spa korszerűsítése – ez fog változni

Spában már javában zajlik a pálya és a lelátok korszerűsítése, az alábbi képek pedig megmutatják, milyen fázisában tart a munka. Azt is összeszedtük, mi változik a pályán jövőre.

Már idén is voltak munkálatok Spa-Francorchamps-ban, ahol több – a pályához vezető – út is beszakadt, év végén pedig megkezdődött a pálya korszerűsítése is, hogy megfeleljenek az FIA normáinak, ami szükséges ahhoz, hogy a jövőben is F1-es és WEC-futamokat láthassunk a fantasztikus aszfaltcsíkról.

Az egyik legfontosabb változás az egyes kanyart, vagyis a La Source-t érinti majd. Kiszélesítik a bukóteret és az eddigi aszfaltozott terület helyett kavicságy lesz a rajt utáni első kanyarban, az Eau Rouge-nál pedig már lebontották a „24 órás lelátót”, aminek a helyére egy modernebb, a környezetébe jobban illeszkedő lelátót húznak fel.



A 8-as kanyar, vagyis a Bruxelles eddig részben aszfaltozott bukótérrel rendelkezett, most azonban felszedik annak egy részét és nagyobb arányban lesz kavicságy a bukótérben.

Nagyobb változás lesz még a Blanchimont-ban, ami a 16-os és 17-es padlógázas szakasz a pálya utolsó szektorában. A 16-osnál az aszfaltozott bukótér helyére kavicságy kerül, a 17-esben szintén, azt pedig még ki is szélesítik és eltávolítják a szalagkorlátot is, emellett pedig egy új szervizutat is készítenek. Ide kattintva galéria nyílik a felújításról!

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: