DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Sajnálatos lenne elveszíteni Spát

A világbajnok Max Verstappen „nagyon sajnálná” kedvenc pályája, Spa-Francorchamps esetleges elvesztését a 2023-as Formula-1-es versenynaptárból még az eszközölt módosításokkal együtt is.

Mivel az F1 tulajdonosa, a Liberty Media új, Európán kívüli futamokkal kívánja bővíteni a versenynaptárt, a spái Belga Nagydíj egyike azon hagyományos európai versenyeknek, amelyek komoly veszélynek vannak kitéve. A Belga Nagydíj szervezői mindent megtesznek, hogy megmentsék a történelmi futamot, új szerződést kötöttek a FOM-mal, miután a pálya korszerűsítette létesítményeit, és elkötelezte magát, hogy javítsa a szórakozási lehetőségeket is a nagydíj hétvégéjén.

Mivel azonban Dél-Afrika valószínűleg csatlakozik Las Vegashoz, mint új helyszín a 2023-as 24 versenyből álló versenynaptárban, van rá esély, hogy Belgium – Franciaországgal együtt – kimarad.

A belga születésű Verstappen, akinek holland rajongótábora az elmúlt években teltházat biztosított a versenynek, elmondta, hogy Spa-Francorchamps a kedvenc pályája, és úgy gondolja, méltatlan lenne, ha eltűnne a naptárból. „Nagyon sajnálatos lenne elveszíteni Spát. Ez a kedvenc pályám még azon változásokkal is, amelyeket a közelmúltban hajtottak végre” – mondta Verstappen az Autosport.com kérdésére. „Szerintem ez egy csodálatos pálya egy Formula-1-es autóban – minden autóban, hogy őszinte legyek – a nagy sebességű kanyarokkal, és általában az egész úgy ahogy van.”

 

Bár Spa szervezői nem szívesen cserélgetnék kétévente a versenyt Franciaországgal vagy más helyszínnel, hamarosan ez az opció lesz az egyetlen módja annak, hogy mindkét versenyt megmentsék attól, hogy teljesen eltűnjenek. Korábban a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz is elmondta véleményét, mely szerint a legjobb megoldás az lenne, ha rotálnák a pályákat két-háromévente, mellyel az anyagi helyzetük is stabilabbá válna.



 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: