DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz rotálással oldaná meg a túlzsúfolt naptárt

Egyre több helyszín érdeklődik a Formula-1 iránt, ez pedig kiszoríthatja a nagy múlttal rendelkező pályákat a versenynaptárból. Így oldaná meg Carlos Sainz ezt a problémát.

A Liberty Media érkezése óta egyre több gazdag helyszín kapott lehetősége, hogy Formula-1-es versenyt rendezzenek, elég csak megemlíteni Szaúd-Arábiát, a hosszú távú szerződést kötő Katart, vagy éppen az új amerikai helyszíneket, Miamit és Las Vegast.

Miután már ebben az idényben is 22 versenyt rendeznek – ami csak az Orosz Nagydíj kiesése miatt nem 23 –, egyre zsúfoltabbá válik a naptár, aminek az anyagi gondokkal küzdő legendás helyszínek ihatják meg a levét.

Többször is lehetett már hallani arról, hogy a felújítások ellenére Spa-Francorchamps helye egyáltalán nem biztos 2023-ra, ahogyan a legendás Monacóé sem, noha a pilóták egyértelműen kedvelik ezeket a helyszíneket.



Carlos Sainz egy érdekes, ám mindenképp megfontolandó ötlettel állt elő a túlzsúfoltság elkerülése érdekében: „Mind szeretünk Spába és Franciaországba menni, de annyira népszerű lett az F1, hogy új helyszínek fizetnének rengeteg pénzt azért, hogy versenyt rendezhessenek” – idézi Sainzt a Racing News 365 oldala.

„Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha rotálnánk a pályákat, mert megértem, hogy Spa, vagy több hasonló helyszín nem engedheti meg magának, hogy minden évben versenyt tartsanak, de ettől még remélem, hogy két-háromévente azért ellátogathatunk ilyen helyekre is.”

A hírek szerint Kína visszatérése mellett terítéken van a Dél-afrikai Nagydíj újbóli felbukkanása is, emellett pedig Las Vegasba is ellátogat majd a Formula-1 a következő szezonban. „Jöjjön Vegas, Dél-Afrika, vagy bármi más, azért remélem, hogy élvezhetjük még a későbbiekben iSpát vagy épp Franciaországot, és így talán ők is könnyebben tudnának továbbra is az F1-ben maradni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: