DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Versenyzők: Nagy kár lenne Spáért

A pilóták szerint óriási baklövés lenne elveszíteni Spa-Francorchamps-ot a versenynaptárból. Nem mehet az amerikai versenyek rovására egy ilyen nagyszerű és legendás pálya.

Jelenleg Spa jövője meglehetősen kérdőjeles a következő évekre nézve, ugyanis egyelőre nem hallani arról, hogy szerződést hosszabbítanának a Belga Nagydíj helyszínével, viszont arról egyre többet, hogy a sokak által nem kedvelt francia versennyel kétévenként felváltva rendezhetnének futamot.

A Spában korábban háromszor is nyerő Sebastian Vettel szerint mindenképpen meg kellene tartania az F1-nek ezt a legendás helyszínt: „Spa nagyszerű pálya, egyszerűen nem ismerek olyan pilótát, aki ne szeretné” – idézi a négyszeres világbajnokot a Motorsport.com



„Ugyanakkor több olyanról is tudok, aki például nem szereti az orosz pályát. Na nem azért, mert orosz, hanem azért, mert egy a sok közül. Egyszerűen ugyanolyan a karakterisztikája, mint több másik pályának és nem különleges. Nincs beleszólásom, de Spának egyértelműen maradnia kellene.”

Max Verstappen is csatlakozott Vettelhez, aki örökös szerződést adna az elmúlt évben jelentős felújításon átesett pályának. Az Eau Rouge-nál újraaszfaltozták a pályát, átgondolták a bukótereket és új lelátókat húztak föl.

„Óriási kár lenne, ha elveszítenénk Spát. Az a kedvenc pályám az egész világon, ráadásul most sokat fejlesztettek is. Egy fantasztikus aszfaltcsíkról beszélünk, magával ragad az egybefűződő kanyarjaival és a ritmusával. Amellett, hogy sok helyszín van, ahol jó lenne F1-es versenyt rendezni, ez egyszerűen nem lehetséges, de például az olyan pályáknak, mint Monaco és Spa örök érvényű szerződést kellene kapniuk.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: