DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Belga Nagydíj - A rajtrács

Több büntetés is felkavarta az időmérő edzésen kialakult rajtsorrendet, így például Albon csak a 17. helyről indul élete első Red Bull-os versenyén, Raikkönen viszont előrelépett hatodiknak.

Szomorkás hangulatú Belga Nagydíjra van kilátás a tegnap Formula-2-es nagydíjon történt tragédiát követően, és könnyen lehet, hogy az ég is megsiratja majd Anthoine Hubertet a Formula-1-es verseny alatt. Azonban nemcsak az időjárás kavarhatja majd fel a mezőnyt, hanem az időmérő edzés után kiosztott büntetések is. Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is öthelyes rajtbüntetést kapta motorcseréért, Lance Stroll, Alexander Albon és Danyiil Kvjat pedig több motorkomponens-cséréért a rajtrács végére lettek száműzve, ezen felül az orosz pilóta még egy öthelyes rajtbüntetést is kapott.



Még ez sem tekinthető teljesen véglegesnek, hiszen a Q1 végén elfüstölő Giovinazzi autója is könnyen lehet, hogy erőforráscserére szorul, így még akár ő is rajtbüntetésben részesülhet. Ezzel Raikkönen az Alfával előlépett a hatodik helyre, a Williamsszel George Russell pedig a 15. pozícióból várhatja a 15:10-kor rajtoló Belga Nagydíjat.

*FRISSÍTÉS (13:00): Antonio Giovinazzi autójában valóban kicserélték az erőforrást, így az olasz a 19. helyről indul majd, míg Robert Kubica autóján megszegték a perc fermé szabályokat a szombati motormeghibásodás után, így a lengyel a bokszutcából indulhat majd csak. Így Kubicát leszámítva mindenki, aki Giovinazzi mögött állt eddig, egy pozíciót előrelépett, kivéve Kvjatot, aki további öthelyes büntetése miatt utolsóként áll majd a rajtrácson.

1.

Charles Leclerc
Ferrari

 

 

 

 

 

 

2. 

Sebastian Vettel
Ferrari 

 3.

Lewis Hamilton
Mercedes 

 

 

 

 

 

 

4. 

Valtteri Bottas
Mercedes

 5.

Max Verstappen
Red Bull

 

 

 

 

 

 

6. 

Kimi Raikkönen
Alfa Romeo 

7. 

Sergio Perez
Racing Point 

 

 

 

 

 

 

 8.

Kevin Magnussen
Haas 

9. 

Romain Grosjean  
Haas

 

 

 

 

 

 

10. 

Daniel Ricciardo
Renault

11. 

Lando Norris
McLaren

 

 

 

 

 

 

12.

Nico Hülkenberg
Renault

 13.

Pierre Gasly

Toro Rosso 

 

 

 

 

 

 

14.

George Russell
Williams

 15.

Carlos Sainz
McLaren

 

 

 

 

 

 

16. 

Lance Stroll
Racing Point

 17.

Alexander Albon
Red Bull

 

 

 

 

 

 

18. 

Antonio Giovinazzi
Alfa Romeo

 19.

Danyiil Kvjat
Toro Rosso

 

 

 

 

 

 

PIT 

Robert Kubica
Williams

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: