DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Tragédia: Saját férje gyilkolta meg Spa vezérigazgatóját

Gyilkosság történt a belgiumi Gouvyban, külföldi autósport-oldalak egybehangzó értesülései szerint pedig az egyik áldozat a spái pálya vezérigazgatója, Nathalie Maillet, akivel saját férje végzett.

A gyilkosság részletei egyelőre tisztázatlanok, azt lehet tudni, hogy Nathalie Maillet és egy barátja holttestét találták meg a lövöldözés után, a feltételezett elkövető Maillet férje, Franz Dubois, aki ezt követően magával is végzett.

Nathalie Maillet 51 éves volt


Dubois szintén a belga motorsport megbecsült alakja volt, ráadásul csapattulajdonos volt a részben általa alapított Volkswagen Fun Cupban is. Maillet-t 51 éves korában érte a halál, édesapja is autóversenyzőként kereste a kenyérrevalót, maga pedig egy építészeti irodában dolgozott, mielőtt 2016-ban Spa-Francorchamps vezérigazgatója lett.

A mostanában hányattatott sorsú versenypályát nagy ambíciókkal vette át Maillet, aki modernizálni akarta az aszfaltcsík biztonságát és infrastruktúráját, valamint a motorversenyzéés elitjét is szerette volna a legendás belga pályára csábítani. A Formula-1-es világbajnoki sorozat a nyári szünetet követően épp Spában folytatódik majd, augusztus utolsó hétvégéjén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: