DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Alesi: Schumacher biztosan bekerül a Formula-1-be

Az egykori Formula-1-es pilóta egészen biztosra veszi, hogy Mick Schumacher hamarosan a Formula-1-ben folytathatja pályafutását. A múlt héten először győzött a Formula-2-ben, éppen hazánkban.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia később érő típusnak látszik eddig az autóversenyzésben. Két és fél évvel ezelőtt lépett fel például az európai Formula-3-ba, de az első másfél szezonban szinte semmi kiemelkedő eredményre nem volt képes, néhány dobogós helyezést sikerült csak begyűjtenie.

Tavaly nyáron viszont meglódult a szekér, látványos győzelmi sorozatba kezdett, egyenletesen remek teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően komoly ponthátrányt dolgozott le és fordított meg a sima győztesnek tűnő Dan Ticktummal szemben. Végül legyőzte a britet és a sorozat bajnokává avatták.

Idén már a Formula-1 előszobájának számító F2-es sorozatban tekeri a kormányt a Prema istállónál, de július végéig különösebben nem keltette fel az érdeklődést produkciójával, még a dobogó sem jött össze neki. Igaz, időnként már tudott villantani, de emellett elég sokszor nullázott is.

Mick Schumachert nem nyomasztja édesapja öröksége


A Hungaroringen megtört a jég, a vasárnapi, fordított rajtrácsos versenyen az élről indult és nem is engedte ki kezéből a győzelmet, bár szinte végig nyomás alatt volt. Sokak szerint ez ebben a szériában is áttörést hoz majd a húsz esztendős német számára, akinek legfontosabb célja természetesen a száguldó cirkuszba is eljutni, de nem akarja elkapkodni, ezért nem is siettet semmit.

Édesapja egykori riválisa, de egyben családi jó barátjuk, Jean Alesi szerint a fiatal német jó úton jár. „Mick egészen biztosan be fog kerülni a Formula-1-be. Nem volt könnyű számára megszokni, hogy az F1-ben pontosan ki is az ő apja, de pont ez tette őt sokkal érettebbé” – magyarázta az 1989 és 2001 között a királykategóriában versenyző francia.

A Ferrari csapatfőnöke is csak dicsérni tudja a folyamatosan tanuló és fejlődő ifjú pilótát. „Elkötelezett és szenvedélyes a versenyzés iránt. A Ferrari juniorprogramjában könnyen beilleszkedett a csapatba, erős karakter, de remek csapatjátékos is” – dicsérte Schumacher Mattia Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: