DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Surer: Ne nagyítsák fel Schumacher hibáit

A Formula-3-ban tavaly a bajnoki címig menetelt Mick Schumacher, idén azonban egy osztállyal feljebb egyelőre kevésbé villog. Marc Surer szerint nem kéne ilyen gyorsan pálcát törni felette.

Az első néhány futam alapján nem tartozik az idei Formula-2-es mezőny legjobbjai közé Michael Schumacher fia, meglehetősen hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő eddig. Időnként akadnak egészen jó produkciói (például a bakui második futam is ilyen volt, ahol ötödikként intették le és kevés híján a leggyorsabb kört is megfutotta), de bosszantó hibái is.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a húszéves német újonc ebben a géposztályban, ráadásul kiemelkedő érdeklődés övezi minden egyes mozdulatát. A sajtó pedig szokás szerint képes felnagyítani sikereit és kudarcait is, ergo másoknak sokkal inkább megbocsátják, ha hibás lépést tesz, mint olyannak, aki az érdeklődés középpontjában áll.

Mick Schumacher túlzottan fókuszban van a média számára


Jelenleg csak a tabella 12. helyét foglalja el Mick Schumacher, az egykori F1-es pilóta, Marc Surer azonban megvédte az ifjú németet. „Időnként valóban hibázgat, de ezek általában apróságok. Ha valaki még csak az első szezonját tölti valahol, természetes, hogy igyekszik kitapogatni a határokat. Egyszerűen adjunk szegény fiúnak egy kis időt, hogy megtalálja a megfelelő utat” – nyilatkozta Surer a Motorsport-Total szaklapnak.

„Most ugyanis minden kicsi hibáját felnagyítják és máris ellenszélben érezheti magát. Ugyanakkor a hasonló hibákat a többi pilótánál simán elnézik.” Nicholas Latifiről az a hír járja, hogy Robert Kubicát válthatja a Williamsnél. A svájci szakértő szerint éppen a kanadai esete bizonyítja, hogy a fiataloknak idő kell a fejlődéshez, Latifi ugyanis idén kiválóan megy, vezeti az összetett pontversenyt, de ő már a harmadik szezonját tölti a Formula-2-ben.

„Ha megnézzük és összehasonlítjuk Micket az édesapjával, látható, hogy már most sokkal beszédesebb. Igazán jó edzettségi állapotban van és remek munkát végez, egyre inkább beérik” – tette hozzá Surer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: