DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Schumacher egyre inkább ráérez az F2-re

A Formula-2 második bakui futamán Mick Schumacher nagyot villantott. Tizennégy helyet jött előre, de úgy érzi, még ennél is jobb lehetett volna. Egészen kevés hiányzott a leggyorsabb körhöz is.

Az európai Formula-3-as bajnoki címet tavaly megszerző Mick Schumacher idén a Formula-1-es tesztek mellett a száguldó cirkusz előszobájának számító F2-ben bizonyíthat. Eddig nem is vall szégyent. Bár Azerbajdzsánban az első futamon megcsúszott és kiesett, a másnapi viadalon viszont igazán nagyot alakított. 

A tizenkilencedik helyről az ötödikre zárkózott fel, a végén diktálta a legjobb tempót, kis híján a leggyorsabb kört is megfutotta és ha még egy-két körön át tart a verseny, akár a dobogó is meglehetett volna, elnézve a német sebességét. A leintéskor mindössze 3,2 másodperccel maradt el a győztestől.

Remekül kezd ráérezni Schumacher az F2-re is


A húszéves ifjonc elégedett az elért eredménnyel, bár úgy érzi, akár még feljebb is léphetett volna. A következő futamoktól még többet vár. „Ahhoz képest, honnan indultam, nagyon pozitív versenyt hagyhattam magam mögött vasárnap. Már a rajtom is jól sikerült, bár kissé visszafogott voltam akkor, mert úgy gondoltam, úgyis lesz még itt káosz és így is történt” – elemezte bakui élményeit Michael Schumacher fia.

„Boldogok lehetünk az ötödik helyezéssel, a leggyorsabb kört pedig mindössze nyolc ezredmásodperccel szalasztottam el. Az első versenyen még nem hoztuk ki azt, ami bennünk van, de tanultunk belőle. Most az a dolgunk, hogy újabb lépéseket tegyünk meg előre. Bőven megvan bennünk a potenciál, hogy tovább javuljunk” – tekintett előre optimistán Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: