Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 11. kedd

LeggyorsabbKör

Vettel is majdnem eldobta az utolsó körben

A Német Nagydíjon az utolsó kockából induló Sebastian Vettel szenzációs vezetéssel a második helyet szerezte meg. Kevesen tudták, hogy az utolsó körben kis híján ráfizetett a kockáztatásra.

részletek

A Mercedesnél a leintésig félhetnek

Hiába vezetett komoly előnnyel a két Mercedes a riválisok előtt, az idei évtől kezdve a leintésig nagy stresszben vannak a Mercedes szakemberei a leggyorsabb körért vívott utolsó körös harcok miatt.

részletek

Hamilton megint felülbírálta csapatát

Nem először fordul elő, hogy Lewis Hamilton nem engedelmeskedik a Mercedes kérésének. Ezúttal egy második bokszkiállásra hívták volna ki, de a brit nem akart felesleges kockázatot vállalni.

részletek

Mazepin berobbant a Mercedesszel

Könnyen lehet, hogy egy hatalmas fiatal tehetséget fedezett fel a Mercedes a szerdai tesztnapon. Az egyenletesnek és gyorsnak mutatkozó Nyikita Mazepin kiváló időt futva lett első.

részletek

Nem koncentrál a leggyorsabb körös pontokra Hamilton

Jelenleg is épp egy ilyen pluszponttal van előrébb Bottas a bajnokságban, csapattársa azonban nem fog tudatosan a leggyorsabb versenykörre játszani a későbbi nagydíjakon.

részletek

Schumacher egyre inkább ráérez az F2-re

A Formula-2 második bakui futamán Mick Schumacher nagyot villantott. Tizennégy helyet jött előre, de úgy érzi, még ennél is jobb lehetett volna. Egészen kevés hiányzott a leggyorsabb körhöz is.

részletek

A Red Bull kérte Verstappent, lassítson

Pierre Gasly remek versenyzéssel jelentkezett Bakuban, de kardántengelye felmondta a szolgálatot. Ezek után a másik Red Bull pilótát is kérték, ne nyomja túlságosan, nehogy megismétlődjön a probléma.

részletek

Wolff: Nehogy valaki a falban végezze

Bár év elején sokan kételkedtek benne, a Mercedes csapatfőnöke szerint jó ötlet az F1-ben a leggyorsabb körért járó plusz pont, csak nehogy egyszer valamelyik pilótája pont ezt hajszolva essen ki.

részletek

Bottas szerint aranyat érhet a plusz egy pont

Akár világbajnoki cím sorsáról is dönthet a leggyorsabb körért járó extra pont, amivel Valtteri Bottas is tisztában van, az elsőt ezért kaparintotta meg az Ausztrál Nagydíjon.

részletek

Brawn: Bomba ötlet volt a plusz egy pont

Remek versenyfutást láthattunk a leggyorsabb körért és az ezzel megszerezhető extra pontért Ausztráliában. Ross Brawn szerint tökéletes döntés volt bevezetni, felpörgeti a záró szakaszt.

részletek

Bottas figyelmen kívül hagyta Wolff utasítását

Hiába beszélték meg a futam előtt, hogy dobogós pozícióban haladva nem mehetnek rá a Mercedes pilótái a leggyorsabb körre, a finn versenyző mégis rápróbálkozott, és be is gyűjtötte a plusz pontot.

részletek

Leclerc elismerte, hogy még mindenki altat

Charles Leclerc szerint semmi pánik nincs a Ferrarinál az első edzésnapot követően. Úgy gondolja, ahogy ők sem, a fő riválisok sem mutatták még meg, mit is tudnak, ha igazán gyorsak.

részletek
Olvastad már?