DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Verstappen nem érezte a végén a rizikót

Egy extra kerékcserét iktatott be Max Verstappen az Osztrák Nagydíj végén, hogy megszerezhesse a leggyorsabb kört – a holland csapatával ellentétben nem érezte kockázatos lépésnek ezt.

Max Verstappen domináns ausztriai teljesítményére azzal tette fel a koronát, hogy a 69. kör végén kiállt a bokszba egy enyhén használt lágy keverékű gumiszettért, s így a leintéskor megszerezte a futam leggyorsabb körét is. A holland természetesen egy ilyen produkció után csapatát sem győzte méltatni:

„Hihetetlen hétvége volt, nem is számítottam erre” – kezdte a kétszeres világbajnok. „A sprintformátummal kicsit kaotikusabb mindent jól csinálni, de szerintem csapatként tökéletesen dolgoztunk. A stratégia, a kiállások, minden simán ment. A pályán az autónk nagyon gyors volt, jól éreztem magam benne, és mindent sikerült úgy megoldanunk, ahogy szerettük volna.”

verstappen-pezsgo



A holland óriási pontelőnye miatt sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy miért akar még a leggyorsabb körért járó bónuszpontra is rámenni – többek között a csapatában is! Amikor megkérdezték, hogy kockázatos lépés volt-e számára ez, a győzelmek számában immár Ayrton Sennát is maga mögé utasító Verstappen így felelt:

„Számomra nem, de ami a csapatot illeti… Szerintem kicsit idegesebbek voltak. Láttam a különbséget, és úgy voltam vele, hogy ki kell mennünk a bokszba, rá akarok menni a leggyorsabb körre, ha már lehetőségem van rá. És így is tettünk végül. Kívülről talán túl kockázatosnak tűnhet ez, de bent az autóban egyáltalán nem éreztem úgy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: