DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Beáldozta Perez pontjait a Red Bull

A Brit Nagydíj hajrájában már a pontszerzők között haladt a mexikói, amikor kihívták plusz kerékcserére, hogy a lágy gumikon a leggyorsabb kört megfutva elvegye a bónuszpontot Lewis Hamiltontól.

A szombati sprintkvalifikáción elkövetett hibája és az autóján ezt követően eszközölt módosítások révén csak a bokszutcából rajtolhatott az F1-es Brit Nagydíjon Sergio Perez. A mexikói pilóta a verseny vége felé a tizedik helyen haladt, ám ekkor a Red Bull kihívta egy extra kerékcserére, hogy a lágy gumikon megfuthassa a leggyorsabb kört, ami sikerült is. Mivel így kicsúszott a top 10-ből, sem ezért, sem a helyezéséért nem kapott pontot, viszont elvették Lewis Hamiltontól a bónuszpontot, így „csak” nyolc egységre közelítette meg Max Verstappent a vb-tabellán.

perez-redbull-boksz-silverstone-1



Perez a leintés utáni értékelésében maga is megerősítette, hogy ez volt az oka a plusz bokszkiállásának, addig a pontig pedig roppant kemény versenye volt:

„Nehéz volt. Nem tudtunk annyit előrejönni, mint azt vártuk” – idézi a versenyzőt a Crash.net szaklap. „Nagyon nehéz helyzetben találtuk magunkat a gumikkal. Amint bekerültünk a DRS-vonatba, rendkívül nehéz volt megelőzni az embereket. Úgy vélem, a hetedik hely egyértelműen elérhető volt ma. Szerintem Lance-t és Fernandót el tudtam volna kapni, ha van még néhány kör, de ezt leszámítva nagyon kemény futam volt. A végén stratégiai okokból úgy döntöttünk, hogy kiállunk a leggyorsabb körért.”

A Red Bull-osnak a futam hajrájában egy incidensben is része volt Kimi Raikkönennel, amely során a finn megforgott. A finn úgy vélte, Perez talán nem látta őt, a mexikói viszont másképp értékelte a felügyelők által vizsgált, de végül versenybalesetnek minősített és így büntetlenül hagyott incidenst: „Szerintem egyszerűen túl optimista volt. Nagyon későn fordult be a 15-ös kanyarba, így én kívülről megelőztem, aztán a 16-osban én voltam belül és elöl, ő pedig próbált kívül maradni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: