DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel is majdnem eldobta az utolsó körben

A Német Nagydíjon az utolsó kockából induló Sebastian Vettel szenzációs vezetéssel a második helyet szerezte meg. Kevesen tudták, hogy az utolsó körben kis híján ráfizetett a kockáztatásra.

A huszadik rajtkockából volt kénytelen rajtolni a négyszeres világbajnok, mivel az időmérő edzés elején tönkrement a Ferrarija. A változó körülményekhez jól alkalmazkodva, türelmes és egyben kiváló vezetéssel a második helyre tornászta fel magát Max Verstappen mögé, ismét kivívva ezzel az olasz sajtó elismerését.

A televíziós felvételeken nem lehetett látni, de a Magyar Nagydíj előtt Vettel elismerte, hogy kevés hiányzott ahhoz, hogy a leggyorsabb körért folytatott harc miatt kicsússzon és elveszítse a második pozíciót, az egyik kanyart ugyanis elmérte, szerencséjére nem lett komolyabb következménye, meg tudta menteni a helyzetet és nem veszített helyezést. A második hellyel nagyon elégedett volt, összességében a hétvégével viszont nem, leginkább a technikai meghibásodások aggasztották.

Mivel Vettel leggyorsabb köre csak 0,149 másodperccel maradt el Verstappen versenyben futott legjobbjától (amiért végül be is zsebelte az extra pontot), úgy gondolta a német, hogy a leintés előtt még harcba indul a leggyorsabb körért. Majdnem erre fizetett rá.

Vettel majdnem ráfizetett a kockáztatásra Németországban


„A nyolcas kanyarban kisodródtam, de még éppen vissza tudtam térni Danyiil Kvjat Toro Rossója elé, a kockás zászlóig pedig ismét közel egy másodpercre nőtt az előnyöm. Azért mentem le a pályáról, mert nagyon nyomtam, megpróbáltam a leggyorsabb kört elvenni, de nem sikerült. A versenyen szinte végig a határon kellett autózni, ekkor azonban kicsit túlmentem azon” – ismerte el Sebastian Vettel.

„Szerintem nem én voltam az egyetlen, aki kicsit túllőtt a célon, de szerencsére végül a megfelelő helyen maradtam. A leintéskor boldog voltam, sikerült kihasználnunk a lehetőségeinket, leginkább a futam utolsó harmadában. Ha valaki utolsóként rajtol és másodikként ér célba, az nagy előrelépés, de összességében a hockenheimi hétvégével nem lehetünk elégedettek, mivel szombaton mindkét autóval komoly gondjaink adódtak, ráadásul csak az egyik Ferrarival láttuk meg a kockás zászlót.”

„Ugyanakkor, ha megnézzük az elmúlt néhány hét és hónap eseményeit, igen, azt mondhatjuk, hogy remélhetőleg már zajlik a fordulat. Egyértelmű, hogy a győzelem a célunk, a csapatnak is és nekem is, rengeteg energiát fektetünk ebbe a projektbe, gyorsabbak akarunk lenni a többieknél. Mivel eddig a szezon nagy részében ez nem így volt, nem lehetünk elégedettek” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: