DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Olasz sajtó: Elvesztettük Leclerc-t, nyertünk egy új Vettelt

Az általában kritikus olasz média ismét dicséri Sebastian Vettelt múlt hétvégi kiváló vezetése miatt. Ugyanakkor sajnálkozik, hogy a Ferrarinál hiányzik az egyenletesség, valaki mindig hibázik.

Az utóbbi hónapokban többször is alaposan kiosztotta az olaszországi sajtó Sebastian Vettelt, a négyszeres világbajnok német ugyanis bő egy éve csak keresi önmagát, lassan egy teljes éve nem nyert versenyt, rengeteg vezetői hibát vétett. A Brit Nagydíjon történt ütközése Max Verstappennel végképp kicsapta a biztosítékot Itáliában, a közvélemény egyöntetűen követelte, hogy a Scuderia Charles Leclerc mögé álljon be Vettel helyett.

Németországban fordult a kocka, a monacói csapta falnak a Ferrarit az esőben, Sebastian Vettel pedig zseniális versenyzést bemutatva, a huszadik (azaz utolsó) rajthelyről egészen a másodikra tornászta fel magát, ezzel újra kivívta az olaszok rokonszenvét.

A sors ismét visszavezette Sebastian Vettelt korábbi tündöklése felé. Ez az eredmény ugyan nem hozza vissza a világbajnoki esélyeket, de a morált visszaállíthatja, óriási visszatéréshez segítheti hozzá. Amikor kiszállt az autóból, úja sugárzott, örömordítást láthattunk a bokszutcában. Tavaly Hockenheim volt a vég kezdete, most viszont tanúi lehettünk a feltámadás kezdetének. Leclerc viszont óriási lehetőséget szalasztott el” – fogalmaz a La Repubblica.

A La Gazzetta dello Sport Vettel sokadik olyan versenyét emeli ki, amikor hátulról kénytelen felzárkózni és ezt sikerrel teszi. „Fatális hiba Leclerc-től, ugyanakkor a szezon legjobb versenye Vetteltől. Különös képessége van a nagy felzárkózásokhoz, 2012-ben így nyerte meg Brazíliában a világbajnoki címet Alonsóval szemben. Miután összekoccant Bruno Sennával, akkor sem adta fel, a mezőny legvégéről is feljött hatodiknak, pont eléggé ahhoz, hogy újra bajnok legyen.”

Vettel volt a Ferrari megmentője Németországban


Az Il Giornale felfedi a hasonlóságot Vettel tavalyi és Leclerc idei hibája között, ami a Scuderia számára egy-egy győzelembe került. „A Ferrari elvesztette Leclerc-t, de nyert egy új Vettelt. Nem lehet meg mindenünk egyszerre ebben az életben, de vajon mikor lesz végre egy tökéletes napunk? Vettel egy nagyszerű visszatérés történetét írja éppen. Korábbi problémái után most kiválóan ment és végzett másodikként. Leclerc eldobta magától a hatalmas lehetőséget, amikor a verseny közepén a falnak ment, ezzel el is veszett. Úgy tűnik, mintha soha nem akarna eljönni az olaszok tökéletes napja. Leclerc idei hibája tökéletesen másolta Vettel tavalyi karambolját. Két olyan hiba, ami a győzelembe került. Sebastiannak egy évébe került felépítenie magát, de végre hibátlan futamot teljesített. Leclerc még fiatal, de úgy tűnik, ez az első győzelem kezd elég nagy akadállyá válni számára.”

A Corriere della Sera a négyszeres világbajnokot megmentőnek és kapitánynak nevezi. „A Ferrarit a kapitánya mentette meg. Bár ez a második helyezés sem fedheti el Binotto csapatának veszteségét. Leclerc-nek megvolt a ritmusa ahhoz, hogy nyerjen, de ismét eldobta a remek lehetőséget, hiába volt a leggyorsabb autó a hétvégén a Ferrari. Ugyan nem nyertünk, de Sebastian Vettel számára ez az eredmény egy kicsit győzelemmel ér fel. Rengetegen megkérdőjelezték helyét az utóbbi időben a sok hiba miatt, most végre jó irányba mozdult, hogy visszanyerje korábbi fényét.”

„Komoly pozitívum viszont, hogy a Ferrari végre rátalált egy olyan autóra, amely nem csak melegben versenyképes, hanem esős körülmények között is” – emeli ki az olasz lap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: