DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Schumacher: Fiainknak több idő kell még

Ralf Schumacher egyértelműen érzi, hogy saját fia, David és Mick Schumacher sem elég érett még a Formula-1-re, több időre van szükség, minél több tapasztalat gyűjtésére, mielőtt feljebb lépnek.

Bár a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia már akár idén is versenyezhetne az F1-ben, ugyanis az induláshoz már bőven elégséges szuperlicenc-ponttal rendelkezik, annak köszönhetően, hogy tavaly megnyerte az európai Formula-3-as bajnokságot. Idén már a Formula-2-ben mutathatja meg tehetségét, miközben a Ferrari pilótaakadémiájának is tagja lett.

Ralf Schumacher fia még nem jár ilyen magasan, de édesapja szerint Mick és David számára is időt kell hagyni a megfelelő fejlődési ütemhez, mielőtt bedobnák őket a mély vízbe, ami jelen esetben a száguldó cirkusz lenne. Ralf Schumacher egyébként új szerepkörben tűnik fel idén, a Sky Deutschland televíziós szakértőjeként láthatjuk idén a stúdióból közvetíteni.

Ralf Schumacher egyáltalán nem sietteti fia és unokaöccse feljebb lépését


„Könnyű döntés volt, hogy újra a Formula-1-ben dolgozzak. Hogy mikor láthatunk újra Schumachert az F1-es mezőnyben? Micknek és Davidnak még időre van szüksége. Mick a legjobb úton halad azzal, hogy megnyerte az európai Formula-3-as bajnokságot és egy igen jó Formula-2-es teszten van túl, de ettől függetlenül azért újonc” – nyilatkozta Ralf Schumacher. Mick Schumacherről egyébként a Ferrari csapatfőnöke is elismerően beszélt, de direkt kerülnek vele és édesapjával kapcsolatban mindenféle összehasonlítgatást.

„David pedig egy évnyi Formula-4-es versenyzés után idén először ülhet volán mögé a Formula-3-ban (bár a télen Ázsiában már belekóstolt a sorozatba). Jelenleg ott kell megfelelnie, ez a megoldandó házi feladata” – tekintett előre fia karrierjét illetően a korábbi többszörös futamgyőztes német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: