DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F2/F3

David Schumacher rögtön dobogóra állt

Pályafutása első Formula-3-as hétvégéjén máris összejött a dobogó Ralf Schumacher fiának. A Thaiföldön rendezett futamokon édesapja is hasznos tippekkel látta el a család legifjabb pilótáját.

Az ázsiai Formula-3-as bajnokság egyik pikantériája, hogy az életben egy párt alkotó David Schumacher és Keszthelyi Vivien egymás ellen versenyeznek a pályán. Ebből Thaiföldön Ralf Schumacher fia jött ki jobban, a három versenyen ugyanis egy hetedik, egy ötödik és egy harmadik helyezést szerzett, a magyar hölgy pedig nyolcadik, tizenegyedik és kilencedik pozícióban végzett.

„Ez egy jó hétvége volt számomra. Az elején még akadtak nehézségeim, de utána mindig egyre jobb lettem. Édesapám is jó néhány remek tippel szolgált, amitől gyorsulni tudtam. Több kanyarban is más ívet javasolt, ezekkel pedig három-négy tizeddel gyorsultam” – elemezte hétvégi teljesítményét David Schumacher.

Ralf Schumacher tanácsokkal is segítette fiát első F3-as hétvégéjén


A többszörös futamgyőztes apa is elégedett volt fia első F3-as versenyeivel. „David képes volt edzésről edzésre javulni, egyre inkább birtokba vette a Formula-3-as autót és fokozatosan gyorsult” – idézi Ralf Schumachert a Speedweek.com szakoldal. 

A következő fordulót Malajziában, Sepangban rendezik február 23-24 között. Az ázsiai sorozat győztese tíz pontot gyűjthet a Formula-1-es szuperlicenc megszerzéséhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: