DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Rosberg: Túl nagy a nyomás Schumacheren

A 2016-os világbajnok szerint a média és a rajongók által támasztott óriási elvárások hatalmas terhet raknak Mick Schumacher vállára, pedig akkor jó a versenyzés, ha élvezetet is okoz.

Folyamatosan az érdeklődés középpontjában áll a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, aki tavalyelőtt lépett fel a Formula-4-ből az európai F3-ba. Az első másfél évadban egyáltalán nem sikerült kitörnie a középszerűségből, ám tavaly nyáron egy csapásra elkezdtek jönni a sikerek, a pole-pozíciók és a futamgyőzelmek sora.

Bár addigra komoly hátrányt szedett össze Dan Ticktummal szemben, Mick Schumacher egy huszáros hajrával megfordította az állást és a Formula-3 bajnokává koronázták. Ezzel viszont saját magának is nagyon magasra tette a lécet, mivel még inkább rá terelődött a figyelem és az elvárások is jóval nagyobbak lettek. Idén a Formula-2-ben kell bizonyítania, a szakemberek pedig arra számítanak, hogy jövőre, de legkésőbb két év múlva már a száguldó cirkuszba kerülhet.

Mick Schumacherrel szemben hatalmasak az elvárások


Nico Rosberg hasonló cipőben járt 13-14 évvel ezelőtt, ő is világbajnok édesapja nyomdokaiba kellett, hogy lépjen. Bár őt is különös figyelem övezte, megközelítőleg sem akkora, mint amiben Mick Schumacher részesül. A tizenkilenc esztendős németre viszont egész Németország és a fél világ úgy néz, mint Michael Schumacher utódjára, ami hatalmas nyomást jelenthet számára.

„Igencsak nehéz lehet, ha egész Németország őt figyeli. Nagyon fontos lenne, hogy ne veszítse el a versenyzés okozta élvezetet a folyamatos megfelelési kényszer miatt. A mi dolgunk éppen az lenne, hogy kellő óvatossággal közelítsük meg a helyzetet, ne helyezzünk ekkora nyomást Mickre és ne várjunk azonnal túlságosan sokat tőle” – idézi Rosberget a Welt című lap.

Az F3-as bajnoki cím után a Prema istálló színeiben idén már a Formula-2-ben versenyezhet Schumacher, amivel egy újabb komoly lépéssel közelebb került álma beteljesüléséhez, hogy a száguldó cirkuszba kerülhessen. A hírek szerint már el is döntötte, hogy csatlakozik a Ferrari juniorprogramjához, ami extra segítség lehet neki az F1-be kerüléshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: