DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Villeneuve: Ricciardo ne személyeskedjen!

Az 1997-es F1-es bajnok úgy érzi, hogy kritikája célba talált, hiszen Ricciardo remek versenyt futott – az is kiderült, hogy az ausztrál nem tehetett arról, hogy bemozdult a rajtnál.

A kanadai F1-es hétvége számos más érdekesség mellett Daniel Ricciardo és Jacques Villeneuve több felvonásos csörtéjéről is emlékezetes lehet: az 1997-es világbajnok keményen odaszólt az ausztrálnak, miszerint már nem kellene az F1-ben lennie, amire a VCARB versenyzője úgy reagált, hogy a kanadai „túl sokszor ütötte be a fejét, talán jégkoronogozott”, valamint azt is hozzátette, hogy Villeneuve „bekaphatja”.

ricciardo-montreal-1A hosszú évek óta a televíziós közvetítésekben munkálkodó Villeneuve minderre úgy reagált, hogy Ricciardónak jobban kellene viselnie a kritikát: „A reakciója átment személyeskedésbe, pedig ő egy példakép. Ők húszan a legfelső szintet képviselik, felelősségteljesnek kell lenned a válaszaidban, profinak kell lenned.”

„A gyerekek odafigyelnek rád, nem személyeskedhetsz. Persze örülök, hogy megtudtam, hogy túl gyakran ütöttem ki magam jégkorongozás közben…” – utalt vissza Villeneuve szarkasztikusan Ricciardo szavaira, majd hozzátette, hogy összességében a kritikája „eredményesnek bizonyult”:

villeneuve-redbull

„De végső soron mindenki kap kritikát, és ezt el kell viselned, én viszont érzékeny pontra tapintottam, amitől viszont jobb lett a teljesítmény. De ez nem elég, több ilyenre lenne szüksége.”

Ricciardo remek időmérőt zárt Kanadában, és négy ponttal gazdagodott annak ellenére, hogy a rajtnál történt bemozdulás miatt megbüntették. Csapata már a futam közben jelezte neki, hogy nem ő hibázott, hanem technikai probléma adódott a kuplunggal, amit később a csapatfőnök is megerősített.

ricciardo-montreal-3

Az ausztrál ezt mondta a történtekről: „Kissé értetlenkedtem a büntetés miatt, mert tudtam, hogy nem ugrottam ki, de aztán eszembe jutott, hogy a rajt közben mintha éreztem volna, hogy mozog az autó…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: