DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kitiltott Ferrari, Kína visszakerülhet – hétfői hírösszefoglaló

Az olasz motorgyártó nem regisztrált időben 2026-ra, Hamilton és Verstappen is „99 százalékos” volt, Sainz vezet és egy autó porrá égett a Dakaron.

Sajtóértesülések szerint mégis van esély arra, hogy Sanghaj F1-es futamot rendez 2023-ban, hiába került már egyszer ki a naptárból Kína. Részletek itt.

Nem engedték a Ferrarit a 2026-os találkozóra: a motorgyártó nem regisztrált időben a szóban forgó F1-es szezonra, így a többiekkel ellentétben nem vehetett részt a decemberi ülésen sajtóhírek szerint.

Kiemelten foglalkozunk a Formula.hu-n a Dakar Ralival. Al-Attiyah nyert, Sainz vezet, Loeb visszaesett a Dakar második napján, a magyar kamionos egység, a Qualisport pedig tizedik lett. Összefoglalónk ide kattintva található. Az eddigi leglátványosabb kiesésről, Michel Kremer és Thomas de Bois kiégett Centuryjáról külön posztban hoztunk videót.



Így áldozta be az év elejét Hamilton. „Minden beállítást kipróbáltam, amit csak lehetséges” – a hétszeres F1-es világbajnok ismét arról beszélt, hogyan segített a Mercedesnek. A britről két egykori ellenfele, David Coulthard és Mark Webber is véleményt mondott: a skót szerint a szezon közben magára találó Hamilton most tart 99 százaléknál, jövőre pedig újra régi önmaga lehet.

Sainzt nem aggasztja Vasseur és Leclerc jó viszonya. Sőt, a Ferrari spanyol F1-es pilótája szerint a monacói és az új csapatvezető korábbi ismertsége még meg is gyorsítja majd Vasseur beilleszkedését. Sainz szavai itt olvashatók.

A statisztikák kedvelőinek az első körben javított és elvesztett pozíciók listáját ajánljuk. Mindenekelőtt az Alpine és az Aston Martin versenyzői jeleskedtek a startok után a tavalyi F1-es szezonban, míg a skála túlvégén az Alfa Romeót találjuk.

Utolsó szezonjaiban hangadóvá vált az F1-ben Sebastian Vettel. Ezen most sem akar változtatni: még keresi, milyen formában kampányolhat a számára fontos ügyekért – ezt mondta a német.

A 99 százalék visszatérő motívum volt hétfőn. Egy százalék hiányzott Verstappen tökéletes évéhez Grosjean szerint: Brazília volt a kakukktojás – bővebben itt.

Günther Steiner elárulta: Mick Schumacher az utolsó pillanatig versenyben volt az amerikai istálló második üléséért, a csapat választása azonban végül a rutinos Nico Hülkenbergre esett. Ezt mondta a Haas csapatfőnöke.

A csökkentett szélcsatornában tölthető tesztidő ellenére Christian Horner csapatfőnök magabiztosan áll a tesztek előtt, bízik abban, hogy a Red Bull meg tudja oldani az előttük álló nehéz feladatot – részletek erről itt.

Átérzi a 2023-as rajtrácsról lemaradó Daniel Ricciardo helyzetét Alexander Albon nehéz 2021-es éve után: ezt mondta a „mentálisan nehéz” helyzetről a thai.

A Formula-1 és Dakar mellett a MotoGP is téma volt. A Yamaha fogja nyitni a 2023-as csapatbemutatók sorát, már január 17-én. Az eddig ismert időpontokat itt összegeztük.

A japánok 2021-es világbajnoka, Fabio Quartararo az egész MotoGP-szezonban a határon motorozott, de ez sem volt elegendő számára a Ducatik és főleg azok végsebessége ellen. Ezt mondta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: