DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainzt nem aggasztja Vasseur és Leclerc jó viszonya

Sőt, a Ferrari spanyol F1-es pilótája szerint a monacói és az új csapatvezető korábbi ismertsége még meg is gyorsítja majd Vasseur beilleszkedését.

Nem sokkal a 2022-es Formula-1-es idény vége után jelentették be, hogy Mattia Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról, később pedig arra is fény derült, hogy az eddig az Alfa Romeót irányító Frederic Vasseur kerül a helyére.

Míg Carlos Sainz korábban nem dolgozott együtt az új csapatvezetővel, Charles Leclerc többször is: előbb a GP3-ban volt a főnöke az ART-nél, majd az F1-ben is, amikor a monacói bemutatkozott a Saubernél.

f1-leclerc-vasseur-2018-alfa-sauber



Sokan arra számítanak, hogy Leclerc és Vasseur ismertsége és jó viszonya abba az irányba mozdítja el a vörösök istállón belüli dinamikáját, hogy egyértelműen a tavalyi vb-ezüstérmest nevezik ki első számú pilótának, Sainz azonban nem tart ettől:

„Nem hiszem, hogy a nulláról indulnék” – fogalmazott az Autosprintnek a spanyol. „Mint mondtam, biztos vagyok benne, hogy jól ki fogok jönni vele és elégedett lesz velem, amikor látja, hogyan dolgozom, valamint milyen a kapcsolatom a csapattal és Charles-lal. Úgy gondolom, a már kipróbált kapcsolata Leclerc-rel roppant hasznos lesz mindenki számára, egyúttal felgyorsítja az itteni alkalmazkodását is.”

Sainz egyébként kifejezetten jó véleménnyel van Vasseurről: „Az alapján, amit mondtak nekem és ahogyan én őt ismerem, szerintem ő a megfelelő ember. Mindenki ismeri őt a paddockban, és biztos vagyok benne, hogy jól fog teljesíteni. Lesz egy alkalmazkodási időszak, de Fred kiválóan ismeri a Formula-1-et és a Ferrarit is. Most jön ez a felkészülési időszak, mielőtt teljes valójában elkezdjük a közös munkát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: