DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem tart a büntetéstől a Red Bull

A csökkentett szélcsatornában tölthető tesztidő ellenére Christian Horner csapatfőnök magabiztosan áll a tesztek előtt, bízik abban, hogy a Red Bull meg tudja oldani az előttük álló nehéz feladatot.

A 2022-es szezon Red Bull-dominanciája után nehezebb dolga lesz az osztrák istállónak az idei szezonra való felkészülésben, miután a konstruktőri bajnokcsapat túllépte a költséglimit felső határát 2021-ben. A szabályszegés következtében az FIA pénzbírság mellett a szélcsatornás tesztidő egy részétől is megfosztotta Verstappenéket. A szabályok szerint eleve a bikásoknak járna a legkevesebb szélcsatornában tesztelésre fordítható idő bajnokcsapat révén, a kiszabott büntetés viszont azt jelenti, hogy az alapmennyiség csupán 63 százaléka áll majd rendelkezésükre, szemben a Ferrari 75 és a Mercedes 80 százalékával.

A megnehezített felkészülés ellenére Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem tart attól, hogy komoly problémákkal kellene majd megküzdenie csapatának: „Természetesen hatással lesz ránk, hiszen beszűkíti a fejlesztési eszközeink nyújtotta lehetőségeket. Csupán azt jelenti, hogy okosabban és szelektívebben kell gondolkodnunk azt illetően, hogy mit szeretnénk tesztelni, alkalmazkodnunk kell. Amit elvesztettünk a szélcsatornás időnkből, azt visszanyerjük motivációból. Tovább kell lépnünk és a lehető legjobb munkát kell végeznünk” - idézi Hornert a GPFans.



Adrian Newey, a Red Bull vezető technikai igazgatója korábban már aggodalmasan beszélt a csapatot sújtó intézkedésekről, amelyek akár fél másodperc hátrányt is jelenthetnek az osztrák gárdának. Horner viszont magabiztosan megy bele a felkészülés időszakába: „Nem lehetsz mohó. Minden egyes tesztfutam számít, ez pedig különösen fontos tényező lehet, tekintve, hogy például a Mercedeshez képest közel 20 százalékkal kevesebb idő áll rendelkezésünkre. Ez egy jelentős mennyiség, de ha van csapat, akik meg tudnak birkózni a feladattal, azok mi vagyunk” – jelentette ki a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: