Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap

Szélcsatorna

Mit lesz tilos fejleszteni 2021-ben?

A német sajtó szerint a csapatok megegyeztek a szélcsatornával való spórolásról, és akár a motor is érinthetetlen területté válhat 2020-ban. A Mercedes és a Ferrari kevesebb megkötésért kardoskodik.

részletek

Az Alpha Tauri a tavalyinál is jobb lehet

Bár ezen a néven idén indul először a korábban Toro Rosso néven ismert istálló, a Honda remek téli fejlődésének és a kiváló szélcsatornás eredményeknek köszönhetően komoly meglepetést okozhat.

részletek

Túl van első tesztjén az F1 2021-es koncepciója

Most először járt szélcsatornában az F1 vezetői által megálmodott újgenerációs formulaautó, ami a beszámolók alapján máris túlteljesítette az elvárásokat. Bizakodásra adnak okot az eredmények.

részletek

A Renault jól járt, hogy kihajított néhány fejlesztést

A francia gyári istálló az utóbbi hétvégéken komoly fejlesztési csomaggal jelentkezett, ami azonban nemigen vált be. Daniel Ricciardo örül, hogy szombaton részben visszatértek a régihez.

részletek

A Renault fejlesztései szinte semmit nem hoztak

Ugyanúgy járt a francia gyári istálló, mint a Ferrari. Hiába vártak sokat új, nagymértékű fejlesztési csomagjuktól, egyáltalán nem vált be, legutóbb már a pontszerzés sem sikerült.

részletek

A McLaren hatalmas lépésre szánja el magát

A sebesen felzárkózó, de még mindig csak a középmezőnyhöz tartozó wokingi istálló nem elégszik meg az idei, látványos fejlődéssel, saját szélcsatornát épít. A cél hamarosan a győzelem lesz.

részletek

A Mercedes nem másolja a Ferrari-modellt

Egyértelműen szorosabbra fűzi a viszonyt a Mercedes és a Racing Point istálló, ám Toto Wolff szerint teljesen különbözik attól, ahogy a Ferrari láthatóan B-csapatként kezeli a Haast.

részletek

A Racing Point lehet a Mercedes B csapata

Szorosabbra fűzi az együttműködést a német gyártó és a Stroll-istálló, ezzel fontos lépést tettek afelé, hogy a Mercedesnek is legyen fiókcsapata, ahogy a két legnagyobb riválisnak.

részletek

Sajtó: Távozott Vettel vezetőmérnöke

Nyakunkon a téli tesztelés kezdete, a Ferrarinál azonban a pozitív hírek mellett a rajongók számára aggasztóak is érkeznek. A négyszeres világbajnok egyelőre főmérnök nélkül találta magát.

részletek

Exkluzív: A Sauber magyar modellépítője

Bár álmodott róla, sosem törekedett rá, hogy egyszer a Formula-1-ben dolgozzon, amíg autófényező képesítésével be nem adta jelentkezését a svájci istálló aerodinamikai részlegéhez. Bódi Dáviddal beszélgettünk.

részletek

Szirotkin szerint nagyot lép előre a Williams

Szergej Szirotkin úgy véli, a Williams 2018-as versenyautója sokkal agresszívabb lesz, mint elődje. A fiatal orosz pilóta már látta új versenygépét és a szimulátor adatai is biztatóak.

részletek

A Ferrarinak is meglehet az 1000 lóerő

Nagy a rivalizálás a Mercedes és a Ferrari között a Formula-1-ben. Úgy tűnik, hogy mindkét gyártó túlszárnyalja az ezer lóerős álomhatárt, ami erőforrásainak teljesítményét illeti.

részletek
Olvastad már?