DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mégis lehet idén F1-es Kínai Nagydíj?

Sajtóértesülések szerint mégis van esély arra, hogy Sanghaj F1-es futamot rendez 2023-ban, hiába került már egyszer ki a naptárból Kína.

2019 óta nem tudott Formula-1-es nagydíjat rendezni Kína, a koronavírus-járvány, és az országban érvényben lévő szigorú szabályozások miatt azóta minden évben bekerült a naptárba a verseny, de aztán minden alkalommal ki is vették onnan. Ugyan lejátszódott már 2023-mal kapcsolatban is, az előzetes versenynaptárban ott volt Sanghaj április 16-i időponttal, az évad negyedik állomásaként, de még 2022. december 2-án megérkezett a bejelentés, hogy a következő szezonban sem tudják tető alá hozni a nagydíjat.

Most a RacingNews365.com számolt be arról saját forrásaira hivatkozva, hogy az ázsiaiak nagy erőkkel dolgoznak ennek visszafordításán. A portál helyi forrásai szerint a promóter már jelezte is rendezési szándékát a FOM felé, ugyanis a COVID-zero protokoll eltörlése esélyt nyithat az esemény lebonyolítására. Állítólag a promóter a mezőny egyetlen kínai F1-es pilótájával, Guanyu Zhouval is szerződésben áll azzal kapcsolatban, hogy részesedést kap a versenyzői hazai nagydíjon szerzett bevételeiből.

Mivel kínai F1-es pilóta még nem indult kínai futamon, így nagy erők mozdulnak meg azért, hogy össze lehessen hozni az eseményt, illetve a RacingNews365.com szerint a 2025-ig szóló szerződés is veszélyben lehet, ha idén sem sikerül megrendezni a versenyt.

A Formula-1 nem kommentálta a hírt.



f1-china

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: