DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: A nézeteim nem vonulnak vissza

Utolsó szezonjaiban hangadóvá vált az F1-ben Sebastian Vettel. Ezen most sem akar változtatni: még keresi, milyen formában kampányolhat a számára fontos ügyekért.

Sebastian Vettel a 2022-es szezonban több környezeti problémára felhívta a figyelmet különleges pólókkal vagy sisakokkal: a Miami Nagydíjon azt emelte ki, hogy a világváros 2060-ban víz alá kerülhet, Kanadában az olajhomok-bányászat által okozott pusztításra mutatott rá. De köztudott kedvence Vettelnek a méhek védelme, és kampányolt már a múltban az LMBT-közösség mellett is.

„A nézeteim nem fognak visszavonulni, nem fogok hátat fordítani nekik” – mondta a GPFans szerint Vettel. A német tisztában van vele, Formula-1-ből való távozása miatt nem tud akkora nyilvánosságot elérni, mint eddig. „Hogy milyen formában folytatódnak majd, azt még ki kell találnom.”



„Már alig várom, hogy nem lesz semmi betervezve, nem lesznek kötelezettségeim. Fejben és dinamika szempontjából sok minden meg fog változni, de kíváncsian várom, pontosan milyen lesz. Nem lesz kötelezettségem, semmire sem vállalkoztam. De rengeteg ötletem van, sok mindenbe bele akarok vágni, ezek azonban nem tipikus kötelezettségek” – szemléltette, miért várja az idei évet, amely gyökeresen eltér az eddig megszokottaktól.

Méheket ajándékozott Latifinek karácsonyra

Vettel az utolsó lehetőséggel is élt, hogy még F1-es pilótaként rávilágítson az egyik szívéhez közel álló ügyre: a versenyzők ajándékozós játékában 61 hereméhet fogadott örökbe Nicholas Latifi számára. (A szám arra utalt, hogy a páros 61 közös nagydíjat teljesített.)

„Minél jobban belefolyok ebbe, annál több embert látok, akik remek dolgokat hajtanak végre. Nagyszerű felhívni valamire a figyelmet, elhinteni egy magot, rámutatni az embereknek egy folyamatra, segíteni nekik megérteni. Ha pedig valaki megértette, akkor elkezd törődni vele, aki pedig törődik, az örömmel segít” – magyarázta a társadalmi ügyekhez való viszonyát Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: