DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő
F1

Leclerc szakítása, telt ház Mogyoródon – keddi hírek

Már most elkelt minden jegy a Magyar Nagydíj versenynapjára, Luca di Montezemolo odaszúrt a Ferrarinak, Charles Leclerc pedig szakított a barátnőjével. Mutatjuk a keddi nap legérdekesebb híreit.

A nap egyik legmeglepőbb híre volt, amikor egy rövid Instagram-sztoriban tudatta a Ferrari monacói F1-es pilótája és Charlotte Siné, hogy három év után véget ért a kapcsolatuk. A pár három évig volt együtt a szezonzáró után pedig még mindig boldognak tűntek, így váratlan ez a bejelentés, melynek részleteit itt olvashatják.

Az idei autó tanulságai alapján jövőre egy új utat járhat be az Aston Martin, melynek szakembere elárulta, hogy a 2023-as versenygép valószínűleg eltérő lesz a 2022-ben használt koncepcióhoz képest. Aki kíváncsi a részletekre, ide kattintson.

Míg az Astonnál bizakodva várják a következő esztendőt, addig a McLarennél már kicsit másabb a helyzet. Legalábbis ezt lehet leszűrni Andreas Seidl szavaiból, aki arról beszélt nemrégiben, hogy nincs sok esélyük a fejlődésre.A keddi nap örömhíre volt, hogy minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a 2023-as Magyar Nagydíjat. A szervezők ma jelentették be, hogy vasárnapra már az összes jegyet eladták, így aki még napijegyeket szeretne vásárolni az figyeljen, hiszen ezek értékesítése is hamarosan megkezdődik. A helyszín korszerűsítésével kapcsolatban is pozitív információk láttak napvilágot, mindezekről pedig itt találnak bővebb olvasni valót.

Boldogan jelentette be egy pilóta igazolását a Lamborghini, miután ma hivatalosan is megerősítették, hogy Romain Grosjean csatlakozott a gyártó LMDh-projektjéhez. Minden további a francia pilótával való együttműködésről itt.

Egy podcastben adott interjú során emlékezett vissza Sebastian Vettel a Ferrarinál töltött időszakára, melyről most elárulta, hogy az utolsó években Charles Leclerc a fiatalkori önmagára emlékeztette őt.  Szintén elmélkedett egy kicsit Lewis Hamilton is, ám ő a közelmúltat vesézte ki, ezt is érdemes elolvasni.

Komoly munkát végzett ma a Ferrari és holnap is ezt teszi majd. Szerdán Charles Leclerc segít a Pirellinek, ma viszont Carlos Sainz dolgozott Fioranóban, ahol a napsütéses idő ellenére tesztelni tudták az esős abroncsokat. Ezt az esőztető berendezésnek köszönhetően tették meg, ami látványos felvételeket eredményezett.  

A maranellóiak azonban többnyire nem emiatt, hanem a csapatfőnök Mattia Binotto távozása okán kerül be a hírekbe a napokban. Ennek kapcsán egy részletesebb elemzést is hoztunk olvasóinknak az istálló helyzetét illetően, amit ide kattintva olvashatnak el, de érdemes egy pillantást vetni a korábbi elnök, Luca di Montezemolo szavaira is, aki elég kritikus volt korábbi munkaadójával kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: