DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nincs vezére a Ferrarinak – véli a volt elnök

Csak néhány szóban kommentálta a Scuderia F1-es alakulata körül kialakult helyzetet Luca di Montezemolo, de ez is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy odaszúrjon a maranellóiaknak.

Egy hete jelentették be hivatalosan is, hogy Mattia Binotto a 2022-es esztendő végén távozik a Ferrari Formula-1-es csapatfőnöki székéből. Bár a legtöbben az Alfa Romeót irányító Frederic Vasseur érkezését valószínűsítik a helyére, a vörösök csak az új évre ígérték, hogy felfedik az utód személyét.

A Scuderia belső ügyeiben járatos szakíró, Leo Turrini azóta arról cikkezett, hogy Binottónak sosem alakult ki szoros kapcsolata a jelenlegi elnökkel, John Elkann-nal, hiszen őt még Sergio Marchionne nevezte ki Maurizio Arrivabene helyére a 2019-es idény előtt.

f1-dimontezemolo-ferrari



Most a Ferrari korábbi elnökét, a maranellóiakat évtizedeken át sikeresen irányító Luca di Montezemolót kérdezték a jelenlegi helyzetről, aki ugyan csak néhány mondatot mondott minderről, de abban is sikerült odaszúrnia a Scuderia vezetésének:

„Sajnálom a Ferrarinál kialakult helyzetet, és aggódom. Mivel igazán törődöm a Ferrarival, inkább nem kommentálom az ilyet ezekben az időkben. Azon túl, hogy megjegyzem, hogy úgy tűnik, nincs vezére a vállalatnak” – nyilatkozta Di Montezemolo a Corriere dello Sportnak.

Binotto utolsó feladata az F1-es csapat élén

Az idézett lap szerint egyébként már csak egyetlen feladat vár Binottóra a Ferrari csapatvezetőjére: szerdán ő fogja képviselni az istállót az év utolsó Motorsport Világtanács-ülésén. Ellenben a pénteken FIA-gálán már nem ő, hanem a sportigazgató, Laurent Mekies veszi majd át állítólag a konstruktőri világbajnoki ezüstéremért járó díjat.

A Ferrari körül kialakult helyzetet egyébként ebben a cikkben elemeztük hosszabban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: