DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ő is győzhetett volna Brazíliában – véli Hamilton

A két Mercedes eltérően volt beállítva Sao Paulóban, a különbség pedig csekély volt a futamot nyerő George Russell-lel. Lewis Hamilton támadt volna, ha nincs az ütközés Max Verstappennel.

A hétszeres világbajnok úgy végzett másodikként a Mercedes egyetlen idei győzelmének helyszínén, hogy a futam során összeütközött Max Verstappennel, amely következtében a nyolcadik helyre esett vissza és enyhén az autója is sérült. Legyőzhette volna csapattársát, a Mercedes egyetlen idei sikerét szerző Russellt a Sao Pauló-i Nagydíjon, ha nincs a baleset?

„Egyértelműen úgy éreztem, vége a versenyemnek. Azt gondoltam, sokkal több lehetőségünk lett volna a két kiállással. Nyomást tudtunk volna rá helyezni, nagyszerű lett volna az a csata” – válaszolta Hamilton a kérdést feltevő Channel 4 csatornának. „Nem a legegyszerűbb pálya előzés szempontjából, általában nagy köridőkülönbség kell a másik autóhoz képest. Köztünk nagyon szoros volt az állás, csupán egy-két tized különbség, nagyjából végig.”



„De jó lett volna, ha megvan az esélyünk csak nyomni és nyomni, és meglátni, támad-e lehetőség” – mondta Hamilton, hozzátéve, különböző beállítással versenyzett a két Mercedes: „Különböző szárnybeállításunk volt, én gyorsabb voltam az egyenesben, ő pedig a középső szektorban a nagyobb szárnnyal. Szóval nem volt magától értetődő.”

Annak ellenére, hogy Russell győzelmet szerzett 2022-ben, Hamilton pedig nem, ráadásul a bajnokságban is az új csapattárs végzett előrébb, vitatott módon a hétszeres világbajnokot választották az év legjobb brit autóversenyzőjének az Autosport szaklap éves díjátadóján. Russellnek a szóban forgó brazil siker miatt az év pillanata díjat ítélték oda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: