DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc megköszönte, Verstappen célkeresztben: a szerdai F1-es hírek

Ismét tesztel Oscar Piastri, elégedetlen Lando Norris, a Ferrariról beszélt Christian Horner, Niki Laudáról emlékezik meg a Mercedes, hírek a Williamsről: ez történt szerdán az F1-ben.

Charles Leclerc megköszönte az utóbbi éveket Mattia Binottónak: a Scuderia saját nevelésű pilótája az év végén távozó csapatfőnököt méltatta. „Négy intenzív évet töltöttünk együtt, amely tele volt elégtétellel, de elkerülhetetlenül olyan pillanatokkal is, melyek próbára tettek minket. Nagyrabecsülésem és tiszteletem sosem csorbult az irányodba, mindig teljes odaadással dolgoztunk, hogy a közös célokat elérjük. Sok szerencsét mindenhez” – olvasható Leclerc posztjában. Részletek itt!

A Ferrarit Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is szóba hozta: ő a világbajnoki harcról beszélt és arról, hogy hogyan tudták legyőzni idén a maranellóiakat. Horner szavai itt olvashatók!

Természetesen a világbajnok Max Verstappen nélkül sem telhet el nap: a hollandról Damon Hill és Bernie Ecclestone is szót ejtett. Az F1 korábbi ura szerint akár hét világbajnoki címnél is többet nyerhet a sportág jelenlegi legjobbja, míg 1996 bajnoka úgy látja, hogy Verstappen most már sokaknak szúrja a szemét a sikerei miatt.

-00122035_993



Ezúttal is bekerült a nap hírei közé Fernando Alonso: az Astonhoz igazoló spanyol pilóta azt mondta, hogy akár a visszavonulása után is szívesen maradna a csapatnál, ha úgy hozza a helyzet. Arról is beszélt, hogy a sportautózás vagy a Dakar irányába húzna inkább, míg Mike Krack csapatfőnök ismét kijelentette, hogy a kétszeres bajnok tapasztalata, hozzáállása, mentalitása csak jót tehet Lawrence Stroll istállójával.

A McLarenről is két hír jelent meg: Lando Norris arról beszélt, hogy a wokingiak nem érték el a kitűzött céljaikat 2022-ben, ezzel pedig elégedetlen, míg James Key technikai igazgató a csapattól eltávolított Daniel RIcciardo felé tett még egy utolsó gesztust azzal, hogy megdicsérte az ausztrál munkáját.

84 075 fontért, azaz közel 40 millió forintért kelt el Alexander Albon sisakja, amelyet a Szingapúri Nagydíjon viselt, a befolyt összegből pedig egy thai árvaházat támogatott a Williams pilótája. Részletek itt!

Kiderült, milyen rajtszámmal debütál az F1-ben Logan Sargeant, Niki Laudáról nevezi el a gyáránál lévő utat a Mercedes F1-es csapata, Barcelonában is F1-est tesztel a McLaren új igazolása, Oscar Piastri

A végére pedig egy kis bulvár: Kimi Raikkönen gokartba pattant és saját kupáján segített a résztvevőknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: