DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Árvákat támogatott hazájában Albon

84 075 fontért, azaz közel 40 millió forintért kelt el Alexander Albon sisakja, amelyet a Szingapúri Nagydíjon viselt, a befolyt összegből pedig egy thai árvaházat támogatott a Williams pilótája.

Albon és professzionális golfozó barátnője, Lily Muni még márciusban tettek látogatást a Thaiföldön működő Wat Sakraeo árvaházban, ahol megismerkedtek az ott élő gyerekekkel, akik később a thai pilóta sisakját tervezték a szingapúri futamra. Az Iceman Charity alapítvánnyal, amelyet a Williams csapatfőnökének, Jost Capitónak testvére igazgat, közösen közel 47 millió forintnak megfelelő fontot sikerült összegyűjteniük idén, az összeg pedig az árvaház sportcsarnokának felújítására lett fordítva.

„Amikor meglátogattam idén az árvaházat, elhatároztam, hogy segíteni szeretnék, ahogy csak tudok. 2022-es visszatérésem után a Formula-1-be fel szerettem volna használni a lehetőségeimet, hogy tegyek valami jót, és visszaadjam a thai közösségnek azt, amit értem tettek. Csodálatos volt a gyerekek kreativitása és a minőség, amivel a Szingapúri Nagydíjon viselt sisakomat tervezték, a végeredmény pedig lenyűgöző lett” – mondta a Williams versenyzője.



Az Olasz Nagydíj hétvégéjén vakbélgyulladáson áteső Albont kifejezetten motiválta a felépülésében az, hogy viselhesse a gyerekek által tervezett sisakot a rá következő futamon.

„Nem engedtem, hogy a monzai betegségem okozta ijedtség meggátoljon abban, hogy hordhassam a sisakot Szingapúrban, és teljesen lenyűgözött, hogy mennyi pénzt tudtunk gyűjteni az árvaház létesítményeinek javítására. Hatalmas köszöntetet szeretnék mondani a szurkolóimnak, akik adományoztak, különösen annak a nagylelkű személynek, aki végül megnyerte a sisakot” – hálálkodott Albon.

A 26 éves versenyző kiemelte, mennyire fontos neki hazája, és mindent szeretne megtenni honfitársai támogatásának érdekében: „Elég félénk vagyok, és a nyilvános megjelenések nem a kedvenceim, de úgy érzem, hogy felelősségem, hogy jót cselekedjek. Nagyon erős bennem a thai öntudat, és egyre több olyan projektet szeretnék megvalósítani, amely lehetőséget adhat az embereknek, gyerekeknek, bárkinek is Thaiföldön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: