DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon visszatér: „Nem becsülöm alá a kihívást”

Három héttel a vakbélműtétje után a tervek szerint újra F1-es nagydíjon áll rajthoz a williamses: elmondása szerint másképp telt a felkészülése, de mindent megtett, hogy készen álljon Szingapúrra.

Alexander Albon az Olasz Nagydíj szombati napjának reggelére lett rosszul: mint kiderült, vakbélgyulladása volt, amely miatt kórházba került és meg kellett műteni őt. Ráadásul az operáció után váratlan komplikációk merültek fel a légzésével, így rövid időre az intenzív osztályra is került a brit-thai pilóta, néhány nappal később azonban már haza is engedték a Williams versenyzőjét.

albon-williams-monza-2022



Kérdéses volt, hogy vajon Albon felépül-e teljesen a Szingapúri Nagydíjra. Csapata szerdai sajtóközleménye alapján a versenyző megkísérli a rajthoz állást szűk három héttel a műtétje után – igaz, a hírek szerint az őt Monzában helyettesítő Nyck de Vries is a helyszínen lesz arra az esetre, ha a hétvége során mégis vissza kellene lépnie.

„Először is, csak szeretném megköszönni mindenkinek az Olasz Nagydíj hétvégéjén küldött üzeneteket és támogatást” – mondta el Albon a Williams közleményében. „A szingapúri felkészülésem kicsit eltért a szokásostól, de jól érzem magam, és minden tőlem telhetőt megtettem, hogy készen álljak a naptár fizikailag egyik legnagyobb kihívást jelentő versenyére. Nem becsülöm alá, mekkora kihívás lesz ez, de már várom, hogy pályára guruljak pénteken és újra vezethessek.”

„Egy nagyszerű utcai pályáról van szó, ráadásul a legközelebbi futam a thaiföldi otthonomhoz, úgyhogy izgatott vagyok, hogy ott lehetek és láthatom majd a kilátogató rajongókat” – tette hozzá a fiatal pilóta.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: