DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Visszatér Albon vagy marad De Vries?

Az Olasz Nagydíjat kihagyó Alexander Albonnal kapcsolatban az a terv, hogy visszaülhet a Williamsbe Szingapúrban, de Nyck de Vries azért készenlétben áll a háttérben.

A Williamsnél úgy számolnak, hogy ezen a hétvégén már újra Alexander Albon vezethet és nem lesz szükség Nyck de Vries szolgálataira - ezzel együtt a holland pilóta ott lesz Szingapúrban és rendelkezésre áll, ha be kell ugrania.

-00122037_643



A komplikációktól sem mentes vakbélműtéten áteső Albon állítólag rendben van, megfelelően felépült a műtétből és egy nagyon intenzív fizikai felkészítésen is túl van már. Egy kérdés azonban még mindig ott lóg a levegőben: mivel a szingapúri klíma extrém magas páratartalmat és hőséget, így légzési nehézségeket kínál a versenyzőknek, azt kell tisztázni, hogy a műtét után éppen légzési problémákkal szembesülő brit-thai pilóta bírja-e ezt a különleges terhelést.

De Vries a magyarországi Alpine-teszt után a Williams központjába utazott és a szimulátorban dolgozott, így felkészültebben ugorhatna be, mint legutóbb Monzában, amikor így is pontot szerzett F1-es debütálása során. Ezzel együtt a csapatnál Albon bevetése a terv és csak akkor nyúlnak a hollandhoz, ha előbbi nem bírja a szingapúri pálya által megkívánt erőfeszítéseket. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: