DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Komplikáció lépett fel Albon műtétje után

A Williams pilótáján sikeres vakbélműtétet végeztek el, de az altatás miatt légzési elégtelenség lépett fel. Intenzív osztályra és lélegeztetőgépre került – a versenyző már jól van, rövidesen hazaengedik.

A thaiföldi pilóta a szombati napon lépett vissza az Olasz Nagydíjat követően, mivel vakbélgyulladással kórházba kellett szállítani – ezért volt szükség a bemutatkozásán végül pontot szerző Nyck de Vries beugrására. Albonon a San Gerardo kórházban végeztek el sikeres laporoszkópos műtétet. A beavatkozást követően azonban komplikáció lépett fel, derült ki a Williams által hétfőn kiadott közleményből.



„A műtétet követően Alexnél váratlan beavatkozás utáni altatási komplikáció lépett fel, amely légzési elégtelenséghez vezetett, amely ismert, de nem gyakori komplikáció. Újraintubáció után intenzív osztályra helyezték át” – írja a közlemény. Szerencsére Albon állapota javult: „Kiváló javulást mutatott az éjszaka folyamán, így tegnap reggel lekerülhetett a lélegeztetőgépről. Jelenleg általános osztályra szállították át és várhatóan holnap hazatérhet. Egyéb komplikációk nem léptek fel. Alex mostantól teljes mértékben a felépülésre, valamint a hónap végi Szingapúri Nagydíjra való felkészülésre összpontosít.”

A csapat közleménye köszönetet mondott az Albon ellátásában résztvevőknek: a San Gerardo kórház ápolóinak, intenzív osztályának és altatóorvosainak, a monzai mentőknek, az FIA orvosi csapatának, Albon vezető edzőjének, Patrick Hardingnak, a Williams Racingnek, valamint Dr. Luke Bennettnek a Hinsta Performance-tól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: