DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon kórházban, De Vries veszi át a helyét

Vakbélgyulladás miatt nem tudja folytatni az Olasz Nagydíj hétvégéjét Alexander Albon, a helyét pedig a pénteken még az Aston Martinnál vezető Nyck de Vries veszi át, így a holland versenyen is debütál.

Alig fél órával a harmadik szabadedzés vége előtt derült ki, hogy változás lesz a hétvégi Olasz Nagydíj mezőnyében a Formula-1-ben. A Williams ugyanis bejelentette, hogy Alexander Albon nem érezte jól magát reggel, ezért az FIA orvosi csapatához és a közeli kórházhoz fordult, ahol kiderítették, hogy vakbélgyulladása van a pilótának. A csapat hangsúlyozza, hogy Albon a körülményekhez képest jól van, ugyanakkor értelemszerűen nem tudja folytatni a monzai versenyhétvégét, egyúttal gyors gyógyulást is kívántak a brit-thai versenyzőnek.

Maga Albon a kórházból posztolt a Twitteren: „Vakbélgyulladás, műtét versenyzés helyett – nem erre számítottam ezen a hétvégén! Negatívumok: kihagyok egy erősnek ígérkező hétvégét és fájdalmak. Pozitívumok: súlycsökkenés Szingapúrra és menő sebek” – írta a pilóta, aki a jelek szerint a humorérzékét nem veszítette el.

 

A Williams egyúttal azt is közölte, hogy Albon helyére a Williams tartalékosaként is tevékenykedő Nyck de Vries ül be a harmadik edzéstől kezdődően, így a holland a hétvégén megejti élesben is az F1-es debütálását.

De Vries idén már három csapat autóját is vezethette szabadedzésen: előbb a Williamsét még Barcelonában, később a Mercedesét, pénteken pedig az Aston Martinét – többek között ezért is volt a helyszínen a pilóta.

devries-williams



Szintén a korábbi Formula-2-es és a tavalyi Formula-E-bajnokkal kapcsolatos fejlemény, hogy az általában jól értesült RacingNews365.com szaklap forrásai szerint a holland lehet a legfrissebb fő jelöltje az Alpine-nak a Fernando Alonso átigazolása miatt megüresedő helyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: