DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Max megdöntheti a hét vb-cím rekordját” – ebben bízik Ecclestone

Az F1-nek kellene köszönetet mondania Max Verstappennek, mert a rajongók egy vérbeli versenyzőt kaptak, akire régóta vártak – véli a sportágat egykor irányító Bernie Ecclestone.

Amíg a Formula-1-et vezette, Bernie Ecclestone mindig abban hitt, hogy a sportágnak nagy egyéniségekre van szüksége, hogy megtartsa és bővítse rajongótáborát. A már kétszeres világbajnok Max Verstappen éppen egy ilyen egyéniség – ízig-vérig versenyző, aki a pályán, nem azon kívül kelt feltűnést.

„A Formula-1-nek meg kellene köszönnie Max Verstappennek” – vélekedik Ecclestone, aki a holland De Telegraaf lapnak nyilatkozott. „Max vegy versenyző. Azt teszi, amit tennie kell, csak versenyez. A rajongók ilyen valakire vártak már régóta.”

Verstappen második vb-címét Suzukában ünnepelte



„Hollandia nagyon büszke rá, mindenki mögötte áll” – beszélt az elmúlt években elharapózó F1-mániáról Verstappen hazájában, melynek egyik hozadéka a 35 év szünet után visszatérő Holland Nagydíj volt. „Ő az egyedüli oka, amiért ismét Zandvoortban versenyzünk. Bár az utóbbi két futamon nem voltam ott, remélem, javultak a dolgok.”

Ecclestone hisz benne, hogy folytatódik Verstappen bajnoki sorozata – úgy véli, ha csak rajta múlik, még Hamilton és Michael Schumacher vb-címeit is utolérheti. „Ez az autóján múlik, ha a Red Bullnál minden összeáll, akkor nem látom okát, miért ne folytatná a nyerést. Vajon Max megdönti valaha a hét vb-cím rekordját? Ki tudja, de remélem, így lesz” – zárta a királykategória egykori vezére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: