DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hill: Verstappent célponttá változtatták sikerei

Miközben Max Verstappen minden idők egyik legdominánsabb szezonját követően másodjára is világbajnok lett, Damon Hill úgy látja, hogy sokak célkeresztjébe bekerült a holland pilóta.

Összesen 15 győzelmet szerzett a 22 versenyt számláló 2022-es szezonban Max Verstappen, ami a legtöbb egy szezonon belül, s a világbajnoki címet már négy futammal az idény vége előtt bebiztosította. A folyamatos sikerek azonban - Damon Hill szerint - ellenszenvet válthatnak ki a többiekből.

„Nem mindenki szereti a győzteseket. Az az alapfelfogás, hogy ha valaki nyer, akkor neki a legjobb, ugyanakkor ott van ennek a résznek a sötét oldala is, hiszen a többi csapat le szeretné törni a lelkesedését” – mondta Hill az F1 Nation Podcastnek.



„A győztesek egy idő után célponttá válnak, s gyorsan frusztrálóvá válhat, ha az emberek nem ünnepelnek és nem ismerik el, ha valaki ennyire jól teljesít. Persze ezen van, aki úrrá tud lenni és sikeres tud maradni. Max is megtapasztalta milyen érzés ez.”

A Red Bullt sok támadás érte idén a költségsapkás ügye miatt, de egyébként is próbáltak rést találni az energiaitalosok pajzsán: „Attól a ponttól kezdve, hogy megkezdődnek ezek a szurkálódások, már kényelmetlenné válik a helyzet.”

„Mindenki arra számít, hogy tisztelik majd azért, amit letett az asztalra, hiszen csak kemény munkával lehet eljutni a Formula-1 csúcsára, de el kell fogadni, hogy nem fog mindenki örülni annak, ha ő nyer, mert az F1 világa már csak ilyen.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: