DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso az F1-es búcsú után is maradna az Astonnál

Konkrét terve még nincs, de a spanyol úgy érzi, hasznára lehetne bármely csapatnak a visszavonulását követő – és reméli, hogy ez a csapat a jelenlegi lesz. Arról is beszélt, hol versenyezhet az F1 után.

Ugyan már a 42. életévében jár Fernando Alonso, egyelőre nem úgy fest, hogy mostanában visszavonulna a Formula-1-es versenyzéstől: néhány hónapja írta alá az új szerződését az Aston Martinnal, amellyel több évre tervez. Ráadásul mint azt az első astonos tesztje után – amellyel rendkívül elégedett volt a kétszeres világbajnok – elárulta: a bukósisak szögre akasztása után is szívesen maradna új alakulata kötelékeiben.

f1-alonso-aston-teszt-abudhabi



„Pillanatnyilag nincs semmi konkrét a fejemben, de tudom, hogy egy napon végül abba fogom hagyni a versenyzést. Addigra nagyjából 25 évnyi tapasztalatom lesz vagy ilyesmi. Úgyhogy értelemszerűen rendkívül hasznos lehetek egy csapat számára. És remélem, ez a csapat az Aston Martin lesz, hogy folytathassuk azt, amit a következő években csinálunk majd” – fogalmazott Alonso a The Race hasábjain.

A rutinos pilóta ugyanakkor arra is többször utalást tett már, hogy az F1-es távozása után még nem feltétlenül zárná le teljesen versenyzői karrierjét. A korábbi kétéves kihagyása során szerepelt az Indy 500-on, az Endurance-világbajnokságon és a Dakar Ralin egyaránt – ezek közül Alonso most utóbbival szemez a leginkább, és azt is elárulta, hogy miért:

„Nem tudom, hogy a sportautózás vagy a Dakar lesz a befutó, ezeket már említettem néhányszor. Bizonyos tekintetben azzal, hogy megnyertem a világbajnokságot, valamint Le Mans-t és Daytonát, talán már nem fog izgatni az, hogy még többet érjek el a sportautózásban. Míg ha például megnyerném egy napon a Dakart, arra nem hiszem, hogy van precedens korábbról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: