DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Krack: Alonso hozzáállása feldobja majd az Aston Martint

Az Aston Martin csapatfőnökét, Mike Kracket lenyűgözte Alonso szenvedélye és hozzáállása az első együtt töltött napjukon, és abban reménykedik, hogy a spanyolban égő tűz átragad a csapatra is.

Óriási meglepetéssel szolgált a hír, mikor Fernando Alonso bejelentette, hogy év végén távozik az Alpine-tól, és az Aston Martinnál folytatja pályafutását a 41 éves pilóta, aki a szezon végén visszavonult Sebastian Vettel helyét veszi át Lawrence Stroll istállójánál.

Új csapatfőnöke, az F1-be idén megérkező Mike Krack nagy rajongója a kétszeres világbajnoknak, akinek a szenvedélye akár az egész csapatot magával ragadhatja: „Fernando nagyon gyorsan és hatékonyan dolgozik, ráadásul meggyőző is. Egyből rámutatott mindenre, amire kellett, barátságos volt, nyitott és egyenes” – idézte fel az első közös tesztnapot Krack.



„Emlékszem, mennyire frusztrált volt, mikor Mexikóban kiesett, és ezzel elvesztett egy hetedik helyet. Ez az elhivatottság és a motiváció jele. Szóval, ha van valakid, aki ennyire szenvedélyes és a győzelem vezérli minden mozdulatát, annak a csapaton is meglesz a nyoma.”

Mindenki örült Alonso jelenlétének múlt kedden, így a csapatvezető abban reménykedik, hogy Alonso érkezése egy extra szikrával lángra lobbanthatja az Aston Martin istállóját. „Egyszóval azt gondolom, hogy az érkezése ránk tudja ragasztani a szenvedélyét és a győzelem iránti vágyát.”

Nagy nevek húznák fel az Aston Martint

Így egy négyszeres világbajnok helyére egy kétszeres bajnok érkezik az Aston Martinhoz, s bár az egyikük német, a másikuk pedig spanyol, így talán nem egyforma a habitusuk, Krack mégis sok hasonlóságot lát kettejük közt.

„Ami közös bennük, az az összpontosítás. Mindketten rendkívül fókuszálnak a feladataikra és a fejlődésre. Nem mennek bele a legapróbb részletekbe, helyette inkább csak arra összpontosítanak, ami a csapat előrelépését segítheti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: