DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: Nem értük el a célunkat csapatként

Lando Norris nem elégedett a McLaren idén mutatott teljesítményével, a csapaton belül tapasztalt fejlődés ellenére többet vár el, ha a közeljövőben világbajnoki címekért szeretnének küzdeni.

A McLaren szoros csatát vívott év közben az Alpine-nal a konstruktőri negyedik helyért, amelyet végül a franciák tudtak behúzni. Ebben szerepet játszott a wokingiaknál gyengélkedő Daniel Ricciardo csalódást keltő teljesítménye is, Norris viszont összességében nem volt megelégedve a brit istálló idei autójával.

„Ha visszagondolok a szezon előtti tervekre, elértük azt csapatként, ami a célunk volt? Őszintén szólva, nem. Ha jól akarunk teljesíteni, futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért küzdeni a jövőben, nem elégedhetünk meg azzal, amit az idei szezonban mutattunk. Viszont a fejlődés elégedettségre adhat okot. A szerelőink, a kerékcserék, a stratégiák, az egész csapat munkamorálja jól működik, csak egy gyorsabb autóra van szükségünk, ennyi az egész” – értékelt a fiatal versenyző a Skynak nyilatkozva.



Norris, aki a konstruktőri bajnokság első három helyén végző csapatok versenyzőin kívül az egyetlen volt, aki 2022-ben felállhatott a dobogóra, további három évig van még a McLarenhez kötve, a jövőjét illetően pedig így nyilatkozott: „Idővel kiderül, mi lesz a sorsom. Sosem lehetsz száz százalékig biztos, hol fogsz versenyezni, de nagyjából lehet róla valami fogalmad. Bízok a McLarenben, a srácokban, akikkel együtt dolgozok, az egész csapatban.”

„Hit és őszinteség, ezekre van szükségem. Nem az a fajta fiú vagyok, aki szereti, ha mások félrebeszélnek, vagy folyton engem akarnak boldoggá tenni. Az őszinte embereket szeretem” – tette hozzá a 23 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: