DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Schumachernek jövője, Verstappennek párja nincs - ez történt ma

Adrian Newey furcsának találja, hogy a többiek nem számoltak a pattogással, Ecclestone szerint Schumacher F1-es karrierjének vége lehet, emellett pedig megjelent podcastünk legújabb epizódja is!

Cikkünkben a mai nap, november 9-e legfontosabb F1-es és egyéb motorsport híreit gyűjtöttük össze – aki ezt elolvassa, biztosan nem marad le semmiről, ami ma történt!

Az F1 egykori ura, Bernie Ecclestone nem jósol túl fényes jövőt Mick Schumachernek, aki szerinte jobban tenné, ha elfelejtené az egész Formula-1-et, szerinte inkább más szériákban kellene próbálkoznia a német pilótának. Eközben Dr. Helmut Marko agyondícsérte kétszeres világbajnok pilótáját. Teljesen odavan Max Verstappen vezetési tudásáért a Red Bull főtanácsadója. Úgy véli, mindössze két pilóta van a mezőnyben, aki egyáltalán megközelíti a hollandot, 2023-ban is sikerre számít.



Valentino Rossi a tavalyi szezon végén intett búcsút 26 szezon és kilenc vb-cím után a motorversenyzésnek. Az olasz persze nem akasztotta szögre teljesen a bukósisakot, hiszen kettőről négy kerékre váltott: a GT World Challenge Europe-ban állt rajthoz a Team WRT Audijával, s ahogy haladt előre az idény, egyre biztatóbbá is vált a teljesítménye. A Doktor 2023-ban is ugyanitt fog szerepelni, ugyancsak a WRT színeiben, ám immár BMW M4 GT3-as volánjánál, miután az alakulat hosszú évek után márkát váltott.

Visszatérünk a Red Bull háza tájára, ahol ismét Dr. Helmut Marko szavaira kaptuk fel a fejünket. A Red Bull motorsport-tanácsadója nem érti, hogyan kerülhetett nyilvánosságra a költségsapka megszegésének ténye a FIA hivatalos közleményének kiadását megelőzően, a csapat főtervezője, Adrian Newey pedig nem is érti, a többiek miért nem számítottak a szezon elején kellemetlenségeket okozó pattogásra.

Abu Dhabiban nemcsak a szezon, hanem minden idők egyik legsikeresebb F1-es pilótájának, Sebastian Vettelnek az elképesztő magasságokat és mélységeket is tartalmazó karrierje is véget ér, melyet 10 pillanaton át idéztünk fel a Formula Podcast legfrissebb adásában, továbbá ide kattintva megtekinthetitek a hétvége teljes motorsportprogramját, benne a sprinttel tarkított F1-es Brazil Nagydíj legfontosabb időpontjaival.

 Alexander Albonnak elérte az idei szezonra kitűzött céljait, hiszen hosszabb távon is a mezőny tagja maradhat, emellett sikerült helyretennie a 2020-ban megtépázott önbizalmát is a Williams segítségével. Jolyon Palmer felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte a világbajnoki pontverseny állása nem tükrözi hűen a Mercedesen belüli erősorrendet, hiszen a dobogókra esélyes autóval Hamilton jobban szerepel csapattársánál.

Az Alonso autójáról leszakadó tükör óriási vitákat generált a versenyirányítás nem megfelelő döntéseiről, ráadásul az azt követő, büntetésekkel és fellebbezésekkel kapcsolatos huzavona is kissé kezdett kínossá válni. Ugyanakkor a McLaren csapatfőnöke felhívta a figyelmet, hogy nem szabad elfelejteni, mekkora bajt okozhat egy-egy elszabaduló alkatrész, Felipe Massa 2009-es hungaroringi balesetét felhozva intő példaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: