DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone: Schumachernek el kellene felejtenie az F1-et

A száguldó cirkusz egykori ura nem igazán lát rá esélyt, hogy Mick Schumacher 2023-ban is a Haas pilótája lesz: szerinte inkább más szériákban kellene próbálkoznia a német pilótának.

Már csak egyetlen hely kiadó a 2023-as Formula-1-es rajtrácson: a Haas még nem döntötte el, ki lesz Kevin Magnussen csapattársa. Az egyik esélyes természetesen a jelenleg is náluk szereplő Mick Schumacher, ám sajtóhírek szerint igencsak inog alatta az ülés, míg a másik jelölt állítólag a honfitárs Nico Hülkenberg.

Schumacher teljesítménye és jövője kapcsán sokan véleményt formáltak már, most pedig csatlakozott hozzájuk az F1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone is, aki a német RTL-nek nyilatkozva nem volt túl optimista a német sorsát illetően:

schumacher-haas-2022-1



„Nem hiszem, hogy ott lesz még. Az emberek csalódottak voltak a teljesítménye kapcsán. Nem tudjuk, hogy miatta vagy a csapat miatt volt-e olyan, de persze nehéz bárkit találni, aki győztes csapatba ültetné. Mert pillanatnyilag nem olyannál szerepel.”

„Talán el kellene felejtenie az F1-et, és más autósportos kategóriákra kellene koncentrálnia inkább” – fogalmazott a 92 éves üzletember. „A legnagyobb terhet a neve jelenti számára, de igyekszik a tőle telhető legjobban megfelel neki. És pontosan ezek miatt ütközik problémákba. Épp ezért felejtse el és inkább nyerjen egy másik kategóriában.”

Ecclestone-t az egyáltalán nem lepte meg, hogy Hülkenberg a másik pilóta, akit szóba hoztak a Haasszal: „Ez nem az életkorról szól, hanem a mentális állapotról. Nézzük csak meg Juan Manuel Fangiót: annak idején ő akkor kezdett, amikor mások már rég befejezték.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: