DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nem felejtettem el, mi történt Felipe Massával Magyarországon”

Andreas Seidl a brazil pilóta 2009-es hungaroringi balesetével emlékeztetett arra, hogy milyen veszélyes lehet egy autóról leszakadó elem. A német szakember szerint a szabályok nem lehetnek elnézőek.

A McLaren csapatfőnökét az elmúlt futamokat övező káosz miatt kérdezték meg a fekete-narancs zászló témájában, mely Fernando Alonso austini büntetését, majd annak mexikói eltörlését követően vált igazán felfordulttá. Az USA Nagydíj alatt a spanyol visszapillantója le is tört az autóról, továbbá versenytársa, Sergio Perez Red Bulljáról leszakadt a szárnyvéglap is, azonban egyikük sem kapott figyelmeztetést a verseny alatt.

Seidl szerint minden olyan esetben fekete-narancs zászlót kellene lengetni, ahol fennáll egy alkatrész leválásának esélye: „Az én véleményem az általánosságban, ha olyan alkatrészek vannak az autón, amelyeknél fennáll annak a veszélye, hogy lerepülnek, akkor be kell hívni” – kezdte a McLaren-főnök a The Race hasábjain olvasható interjúját. „Mert nem felejtettem el, hogy mi történt Felipe Massával Magyarországon.”



„Tisztában kell lennünk azzal, hogy bármikor történhet valami, amikor egy ilyen alkatrész leesik az autóról. Szóval szerintem ebben az esetben az a mi felelősségünk, hogy behívjuk az autót” – folytatta Seidl, aki azt sürgetné, hogy a csapatok és a Nemzetközi Automobil Szövetség között elkezdődjenek az érzelemmentes egyeztetések a témában, melynek célja egyértelmű, világos irányelvek lefektetése lenne a biztonság érdekében.

„De ismétlem, a biztonságnak mindig az elsőnek kell lennie. Ne felejtsük el, mi történt Felipe Massával. Ez bármikor megtörténhet, ha egy ilyen alkatrész leesik” – hangsúlyozta a német, aki azt szeretné, hogy mindig komolyan vegyék a csapatok, amikor ilyen probléma áll fenn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: